Türk devi iflasın eşiğinde: Borsada işlemler askıya alındı

Türk devi iflasın eşiğinde: Borsada işlemler askıya alındı

Borsa İstanbul’da işlem gören dev şirketin hisseleri konkordato ilanı sonrası işleme kapatıldı.

Türkiye gündemi Borsa İstanbul’da işlem gören Mega Polietilen’in (MEGAP) konkordato ilan etmesi ile sarsıldı.

borsa-001.jpg

Mega Polietilen, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, alacaklılar tarafından başlatılacak olası haciz işlemleri nedeniyle üretim faaliyetlerinin aksamaması için geçtiğimiz Cuma günü konkordato başvurusunda bulunduğunu bildirdi. Mahkeme, şirketin bu talebini kabul ederek 3 aylık geçici konkordato süresi tanıdı.

Bu süreçte, şirketin bankalar ve diğer alacaklılarla borçlarının yeniden yapılandırılması için görüşmeler yürüteceği belirtildi. Ayrıca, Mega Polietilen’in sermaye artırımı sürecinin devam ettiği ve bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunacağı ifade edildi.

Şirket hisseleri, 9 Mayıs'ta 10,84 lira ile tarihi zirvesini gördü ancak Ağustos ayına kadar kademeli olarak düşüş gösterdi. Özellikle 2 Ağustos'tan 19 Ağustos'a kadar hisseler yüzde 38 gerileyerek 4,67 liraya kadar indi.

Şirket, konkordato başvurusuyla ilgili açıklamanın ardından, hakim ortak Eda Özhan'ın 16 Mayıs'ta SPK'ya yaptığı pay satışı başvurusunun SPK tarafından reddedildiğini de duyurdu.

BORSADA İŞLEMLER DURDURULDU

Konkordato ilan etmesiyle gündem olan Mega Polietilen hisseleri Borsa İstanbul tarafından geçici olarak işleme kapatıldı. Borsa İstanbul tarafından KAP’a gönderilen açıklamada "MEGAP işlem sırası geçici olarak işleme kapatılmıştır. Konuya ilişkin detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır." İfadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.