Coca-Cola küçülme kararı aldı ‘Boykot edilmişti'

Coca-Cola küçülme kararı aldı ‘Boykot edilmişti'

Coca-Cola, Orta Doğu'daki siyasi gerginlikler ve tüketici duyarlılığındaki artış nedeniyle satış hedeflerini düşürdü.

Boykotların gölgesinde olan Coca-Cola, Orta Doğu'daki siyasi gerginlikler ve tüketici duyarlılığındaki artış nedeniyle satış hedeflerini düşürdü.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, Orta Doğu'da yaşanan ve beklenenden daha uzun süren hassasiyetler ile siyasi açıdan temkinli tüketici duyarlılığı nedeniyle tüm yıl için satış hacmi beklentisinin revize edildiği belirtildi. Coca-Cola, daha önce orta-tek haneli büyüme olarak öngördüğü satış hacmi beklentisini yatay-düşük-tek haneli büyümeye çekti.

NET SATIŞ GELİRİ VE KARLILIKTA DA DÜŞÜŞ

Sadece satış hacmi değil, net satış geliri konusunda da revizyona gidildi. Şirket, daha önce düşük 40'lı yüzdelerde büyüme olarak öngördüğü net satış geliri büyüme beklentisini düşük 30'lu yüzdelere çekti. Bunun nedeni olarak, revize edilen hacim beklentisi ve fiyat artışlarında yaşanan yavaşlama gösterildi.

Operasyonel kar konusunda da bir revizyona giden Coca-Cola, faaliyet ortamının daha da kötüleşmesi halinde karlılıkta bir önceki yıla kıyasla hafif bir düşüş riski gördüğünü belirtti. Bu nedenle, FVÖK marjı beklentisini geçen yıla göre hafif düşüş veya yatay olarak değiştirdi.

gvxwabyxoaavnga.jpeg

ORTA DOĞU'DAKİ GELİŞMELER ŞİRKETİN PERFORMANSINI ETKİLİYOR

Coca-Cola'nın Orta Doğu'daki satışlarında yaşanan düşüş, bölgedeki siyasi gerginlikler ve tüketicilerin bu duruma gösterdiği tepkilerle ilişkilendiriliyor. Yaşanan boykotlar ve tüketici duyarlılığındaki artış, şirketin büyüme hedeflerine ulaşmasını zorlaştırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.