Bakıcı fiyatları yüzde 150 arttı! Çalışan anne babalara kara haber!

Bakıcı fiyatları yüzde 150 arttı! Çalışan anne babalara kara haber!

İstanbul'da geçen yıla göre katbekat artan anaokulu ve bakıcı fiyatları çalışan anne babaları zora sokuyor.

Ancak, geçen yılın aynı dönemine kıyasla İstanbul'da anaokulu ve bakıcı ücretlerinde yaklaşık yüzde 150'lik bir artış yaşanıyor, bu da ailelerin bütçelerini zorlaştırıyor. Özel Anaokulları Derneği Başkanı Hacı Murat Kuş, fiyat artışları hakkında şu bilgileri verdi:

“Geçen yıl anaokulu ücretleri 7 bin ila 14 bin lira arasındaydı, bakıcı ücretleri ise yaklaşık 15 bin lira civarındaydı. Bu yıl ise anaokulu fiyatları 17 bin ila 35 bin lira arasında değişiyor. Bakıcı ücretleri ise şu anda yaklaşık 45 bin lira gibi bir rakama tekabül ediyor.”

woman-leaving-niece-stranger-reddit-post.jpg

Hem anne hem de babanın çalıştığı ailelerde küçük çocukların bakımı için anaokulu ya da bakıcı ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu artışlar, özellikle çalışan ebeveynler için önemli bir mali yük oluşturuyor.

BAKICI İHTİYACI DOĞUYOR

Özel Anaokulları Derneği Başkanı Hacı Murat Kuş, “Ülkemizin koşulları belli. Maalesef ki şu anda hem anne hem de babanın çalışması gerektiği bir durumun içerisindeyiz. Bu sebepten dolayı da hem anne çalışıyor hem de baba çalışıyor ve çocuklarını nereye bırakacaklarını bilmeyen bir veli kitlemiz var. Burada eğer imkan varsa veliler bir anaokuluna verebiliyor, imkanı yoksa da köyünden ya da şehrinden anneanne ya da babaanne gelip bu işler için yardımcı olabiliyor” ifadelerini kullandı.

938903.webp

Ancak Kuş, çalışan anne babaların anneanne ve babaanne seçenekleri de olduğunu, fakat bu kişilerin çocuğa zaman ayırmada yetersiz kaldığını, bunun için bir bakıcı ihtiyacı doğduğunu da vurguladı.

RUHSAT VE İLK YARDIM

Çocuğunu Anaokuluna verecek olan ailelerin dikkat etmesi gereken önemli bir noktayı da vurgulayan Kuş, “Okulun ruhsatı ve ilk yardım sertifikası sorgulanmalı” şeklinde durumu ifade etti.

Anne babalar ise 1 yaşından sonra çocuğa anneanne veya babaannenin yetemediğini, mutlaka bakıcı ihtiyacı duyulduğunu ifade ederken, bazı anne babalar ise bakıcıların anaokulundaki eğitimi veremediğini düşündüğünü vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.