Okul servislerine fahiş zam! Servis şoförleri UKOME kararına burun kıvırdı

Okul servislerine fahiş zam! Servis şoförleri UKOME kararına burun kıvırdı

Maliyetlerin büyük ölçüde artmasını gerekçe gösteren okul servislerinden UKOME kararına karşı fahiş zam geldi.

Yeni öğretim yılı başlarken, UKOME tarafından belirlenen “en kısa mesafe 23 bin lira” olan servis ücretleri, bazı özel okulların ekstra hizmetler sunması gerekçesiyle 70 bin liraya kadar yükseltildi. 2024-2025 eğitim yılı için servis ücretleri kesinleşti. En kısa mesafe için yıllık 23 bin lira, en uzun mesafe için ise 55 bin lira olarak ayarlandı.

dzctur-okul-servisi.jpg

ÖZEL OKULLARIN SERVİS ÜCRETİ 71 BİN TL’YE KADAR ÇIKTI

Ancak, UKOME'nin geçtiğimiz yıl uyguladığı yüzde 16'lık zammın üzerine, bazı özel okullar yüzde 80'e varan artışlar ekledi. Birçok özel okulda servis ücretleri henüz belirlenmezken, bir zincir özel okulun en kısa mesafe için geçen yıl 39 bin lira olan ücreti bu yıl 71 bin liraya çıktı.

fiat-ducato-minibus-dis-3.webp

Öte yandan, servis şoförleri UKOME tarafından yapılan yüzde 16'lık zammı yetersiz bulduklarını ifade ediyor. Maliyetlerdeki artış nedeniyle bu zammın yeterli olmadığını savunan şoförler, rekabetçi bir ortamın sağlanamadığını belirtiyorlar. Veliler ise, servis ücretlerindeki bu artışlarla nasıl başa çıkacakları konusunda endişe duyuyor.

yenilenen-fiat-ducato-turkiye-de-12949855-amp.webp

Servis şoförlerinin maliyetlerdeki artışa işaret ederek yaptıkları yüzde 16'lık zam talebinin yetersiz olduğunu vurgulamaları, sektördeki mali baskıların altını çiziyor. Rekabetçi bir ortamın oluşmamasından kaynaklanan bu durum, servis hizmeti verenler arasında da ekonomik sıkıntılara yol açıyor. Veliler, servis ücretlerindeki artışlarla nasıl başa çıkacaklarını ve çocuklarını güvenli bir şekilde okula nasıl göndereceklerini planlamak zorunda kalıyorlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.