Yüzde 50 indirim geldi! Binlerce kişiyi sevindiren haber

Yüzde 50 indirim geldi! Binlerce kişiyi sevindiren haber

Sıcak yaz gününde vatandaşlara serinletici bir indirim haberi geldi. Binlerce kişi hizmetten yararlanmak için harekete geçti.

Muğla’nın tatil yörelerinden Bodrum’da fiyat pahalılığı gündemden düşmüyordu. Sektör uzmanından çarpıcı yüzde 50 detayı geldi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, Bodrum’da yaşanan durgunluğa yeni bir indirim getirileceğini duyurdu. Böylece Bodrum yeniden canlanacak ve yerli turistlerin tatil yapmasını kolaylaştıracak.

Demir, “Özellikle temmuzun ikinci yarısından başlayarak, ağustosun ilk iki haftası dahil yüzde 50'lere yakın indirim yapan otellerimiz var. Pahalı satamadıkları için indirime gidildi” ifadelerini kullandı.

70084.jpg

Bodrum, Alaçatı ve Çeşme gibi Türkiye'nin popüler tatil beldelerinde oteller, beklenen doluluk oranlarına ulaşamayınca, fiyatlarında önemli indirimlere gidildi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, otellerde yüzde 50'ye varan indirimler yapıldığını duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'deki tatil beldelerinin pahalı fiyatları nedeniyle Yunan adalarını tercih eden vatandaşlarla ilgili olarak geldi. Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başlatılması, bu bölgelere olan talebi artırmış ve Türkiye'nin tatil beldelerinde bir boşluk oluşturmuştu. Turizmciler, bu durum karşısında kapıda vize uygulamasının kaldırılmasını talep ediyorlar. Bu indirimlerle birlikte, yerel turizmciler tekrar turist çekmeyi ve doluluk oranlarını artırmayı hedefliyor.

OTELLERDE BÜYÜK İNDİRİM

Demir, sabit maliyetlerin hesaplandığını ve otelcilerin en azından personellerine maaş ödeyebilmeleri, otellerin boş kalmasını istememeleri nedeniyle indirime gittiklerini açıkladı. Otelcilerin para kazanacakları bir sezon olmadığını, ancak personellerini tutabilecekleri bir sezon geçireceklerini ifade eden Demir, “Normalde Bodrum'da temmuz-ağustos aylarında yüzde 60'lara yakın otel doluluk oranını iç pazar oluştururdu ancak bu dönem oluşturmadığını görüyoruz. Bu yüzden otellerde boşluk var, günübirlik kiralamalar Bodrum'da arttı. Ekonomik durum da belli o nedenle Bodrum'da iç pazarda yüzde 20'nin üzerinde bir daralma var” dedi.

'YARIMADANIN HER YERİ PAHALI DEĞİL'

Demir, Bodrum’un 11 farklı bölgeden oluştuğunu ve bu yarımadanın her yerinin pahalı olmadığını ifade etti. Televizyonlarda ve magazin programlarında detaylara denk gelen vatandaşların Yalıkavak ve Türkbükü gibi bölgeleri bildiğini, böylece yüksek fiyatlı olarak algıladıklarını söyleyen Demir, “Gümbet, Akyarlar, Yalıçiftlik buralar yiyecek-içecek açısından uygun. Bodrum merkezde şu anda 1500-2 bin liraya oda ücreti var. İç pazarda sezon uzamaz çünkü 9 Eylül'de okullar açılacak.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.