ABD devi ünlü Türk şirketini satın aldı! 300’den fazla bayisi bulunuyor

ABD devi ünlü Türk şirketini satın aldı! 300’den fazla bayisi bulunuyor

40 yıldır faaliyet gösteren ABD'li dev şirket Türk şirketini satın aldı.

Teknoloji sektörünün köklü iki ABD'li şirketinin birleşimiyle kurulan TD Synnex, Türkiye pazarına giriş yaptı. Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, 57 milyar dolarlık yıllık ciroya sahip olan TD Synnex, yerli teknoloji şirketi Prolink'i satın aldı.

ABD merkezli teknoloji devleri Synnex ve Tech Data'nın 40 yılı aşkın tecrübeyle bir araya gelerek kurduğu TD Synnex, Apollo Global Management'in yüzde 45 paya sahip olduğu bir firma olarak, geçen yıl 57 milyar dolarlık ciro gerçekleştirmişti. Şirketin toplam varlığı ise 550 milyar doları aşıyor.

td-synnex.jpg

300'DEN FAZLA BAYİYE SAHİP

Türkiye'de 1997 yılında kurulan ve ağ ile güvenlik çözümleri sunan Prolink, 300'den fazla bayiye sahip bir firma olarak tanınıyor. TD Synnex, bu stratejik satın almayı gerçekleştirerek Türkiye pazarında etkinliğini artırmayı hedefliyor.

prlink.jpg

TD Synnex Kuzeydoğu Avrupa Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Judith Schreibmayer, satın alma ile ilgili olarak şunları söyledi: "Prolink ve TD Synnex mükemmel bir eşleşmedir. Bu işlem, müşterek teknolo­ji portföyümüzü zenginleştir­menin yanı sıra, Türkiye’nin dinamik pazarındaki ortakla­rımıza benzersiz uzman des­teği ve hızlandırılmış büyüme sağlama yeteneğimizi de güç­lendirecektir”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.