Adıyaman'da kırık camlar nedeniyle yangın çıktı

Adıyaman'da kırık camlar nedeniyle yangın çıktı

Adıyaman'ın merkezine bağlı Yenigüven köyünde, Hasan Karakoç'un bahçesinde kırık cam parçalarından kaynaklanan bir yangın meydana geldi.

Kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek, yakındaki bir konteynere ve depo malzemelerine sıçradı. Olay yerine hızla itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Neyse ki yangında ölen ya da yaralanan olmadı, ancak konteyner ve depolanan malzemelerde maddi hasar meydana geldi.

aw233647-02.jpg

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Doğan, son dönemlerde anız yangınlarının arttığını belirterek, vatandaşları bu konuda daha bilinçli olmaya çağırdı. Doğan, tarlalarını sürmek amacıyla anız yakan çiftçilere, bu uygulamanın toprağın üst tabakasını ve mineralleri yok ettiğine dikkat çekti.

aw233647-01.jpg

İtfaiye ekiplerinin günlük olarak 30-35 çıkış yaptığını ve bunların çoğunluğunun anız yangını olduğunu ifade etti. Bu olaylar, hem maddi zarara hem de çevresel tahribata yol açtığı için ciddi önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

aw233647-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.