Ahmet Ercan 'Mega deprem bekleniyor' diyerek açıkladı! 3 şehri işaret etti

Ahmet Ercan 'Mega deprem bekleniyor' diyerek açıkladı! 3 şehri işaret etti

Prof. Dr. Ahmet Ercan, mega deprem yaşanacağı 3 şehri açıkladı.

Adana ve Antalya’da üst üste yaşanan depremlerin ardından, büyük bir depremin olasılığı yeniden tartışma konusu oldu. Depremlerle ilgili yaptığı analiz ve uyarılarla tanınan Prof. Övgün Ahmet Ercan, üç şehirde mega deprem riski hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Prof. Ercan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yeryuvarında üç kent; San Fransisko, Tokyo, İstanbul depremini bekliyor” ifadelerini kullandı.

736760image1.jpg

Tokyo’nun büyük bir depremi bekliyor olabileceğini belirten Ercan, İstanbul için acil bir deprem beklentisi olduğuna dair bilimsel bir gösterge bulunmadığını vurguladı. Ercan, "Tokyo koca(mega) depremini bekliyor olabilir. Ancak İstanbul’da ivedi deprem beklentisi için hiç bir bilimsel gösterge yok. Güçlü yapılar için önce güçlü ekonomi. Yoksul ülkelerde Deprem afete dönüşür." şeklinde konuştu.

Türkiye’deki artçı sarsıntılar hakkında da bilgi veren Ercan, “Afrika’nın Ege Yayı boyunca kaktırma hızı artmış, depremler Girit-Rodos-Fethiye kuşağında, ayrıca Teke Yarımadasından Çanakkale’ye dek depreşmeler yeri kırmayı zorlamaktadır. Depremler olacaktır. Ancak İvedi bir uyarı için veri yok. Sağlam yerde sağlam yapı güvencedir” şeklinde uyarılarda bulundu.

ekran-goruntusu-2024-08-11-083517.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.