Ali Koç'un acı günü

Ali Koç'un acı günü

Koç Holding'in kuruluşunda ve büyümesinde önemli rol oynayan iş insanı Can Kıraç, 97 yaşında hayatını kaybetti.

Koç Holding'in kuruluşunda ve büyümesinde önemli rol oynayan iş insanı Can Kıraç, 97 yaşında hayatını kaybetti. Kıraç, bir süredir Koç ailesinin sahibi olduğu Amerikan Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Kıraç'ın vefatı Koç, ailesini derinden sarstı.

CAN KIRAÇ KİMDİR?

22 Mayıs 1927'de Ankara'da doğan Can Kıraç, Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdikten sonra 1950 yılında Koç Holding'in temellerinin atıldığı Koç Ticaret AŞ Otomobilcilik Şubesi'nde çalışmaya başladı. 1963 yılında Koç Holding'in kurucu ortakları arasında yer alan Kıraç, uzun yıllar boyunca Otomotiv Grubu'nda görev aldı. 1982 yılında Otomotiv Grubu Başkanı, 1984 yılında Koç Holding İdare Komitesi Üyesi ve 1987 yılında da İdare Komitesi Başkanı oldu.

Kıraç, Koç Üniversitesi'nin kuruluşunda da önemli rol oynadı. 1991 yılında kendi isteğiyle Koç Holding'den emekli olan Kıraç, 2006 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından onursal üyeliğe seçildi. 2013 yılında da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından fahri doktor unvanı aldı.

Can Kıraç, "Anılarımla Patronum Vehbi Koç", "Anılar Olaylar" ve "Kolajlı Taşlamalar" adlı kitapları ile de tanınıyordu.

Kıraç'ın vefatı, Türkiye iş dünyası ve Koç Holding için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

can-kirac.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.