Alkole dev zam! Fiyat listesi belli oldu

Alkole dev zam! Fiyat listesi belli oldu

Sigaraya fiyatlarına yapılan büyük zammın ardından, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar sosyal medya hesabından bir şarap grubuna daha zam geldiğini açıkladı.

Yüksek enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle hemen hemen her ürün ve sektöre gelen zamlar durulmak bilmiyor. Bu zamlardan en çok etkilenen sektörlerden biri olan alkollü içecekler grubuna bir yeni zam daha eklendi.

Sigara ve alkollü içkilerde peş peşe yaşanan fiyat artışlarına bir yenisi daha eklendi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir şarap grubuna %20 oranında zam geldiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Vincent meyve şaraplarının %20 zamlandığını belirtti.

Bu zam ile birlikte grubun en ucuz şarabı 275 TL'ye yükseldi.

DAHA ÖNCE DE İKİ GRUBA ZAM GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde ise Kavaklıdere ve Doluca şarap gruplarına da %7 ve %10 oranında zam gelmişti.

ÖTV ZAMMI YOLDA

Temmuz ayında sigara ve alkol ürünleri için ÖTV’ye %20 oranında zam yapılması planlanıyor. Bu değişiklikle birlikte en ucuz sigara fiyatının 66 liraya çıkması beklenirken, tüm sigara markalarında 15 lirayı bulan artışlar yaşanacak. Nisan ve mayıs aylarında yapılan zamların ardından en büyük artış temmuz ayında gerçekleşecek.

Türkiye'de sigara ve alkol ürünleri için geçerli olan ÖTV, temmuz ayı itibarıyla %20 artacak. Bu durum sigara fiyatlarını doğrudan etkileyecek ve en düşük sigara fiyatının 66 liraya çıkacağı öngörülüyor.

sarap-zam.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.