Alkollü içki servisine yeni düzenleme: O materyaller artık kullanılmayacak

Alkollü içki servisine yeni düzenleme: O materyaller artık kullanılmayacak

Resmi Gazete’de alkollü mekanlarda içki servis materyallerinin kullanımına ilişkin yeni bir düzenleme yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan tebliğe göre, açık alkollü içki satış belgesine sahip iş yerlerinde yer alan servis amaçlı materyallerin, alkollü içki tüketimi ve servisi dışında herhangi bir amaçla kullanılması kısıtlandı.

Bu iş yerlerinde alkollü içki tüketimi ve servisi için kullanılan kadeh, bardak, sürahi gibi materyaller bundan böyle sadece alkollü içki markasının amblemini veya logosunu içerebilecek.

Alkollü içki servisine yeni düzenleme

Fakat bu materyallerin alkollü içki tüketimi ve servisi haricinde bir başka amaçla kullanılması yasaklandı.

Tebliğ, tepsi, bardak, buz kovası ve musluk düzenekleri gibi servis amaçlı materyallerde alkollü içki marka ve logolarının bulunmasına izin verirken, markaya ilişkin açıklamalar veya başka herhangi bir ibare bulundurulmasının önüne geçiyor.

6 ay sonra yürürlüğe girecek olan düzenlemeye aykırı davranışta bulunan iş yerleri için idari para cezaları öngörülüyor.

Açık alkollü içki servisinde kullanılan materyaller, yalnızca alkollü içki servisine özel olacak ve alkollü içki marka ve logoları dışında başka hiçbir açıklamaya yer verilmeyecek.

Bu materyallerin yanlış kullanımı ise reklam teşviki olarak değerlendirilecek ve iş yerlerine idari yaptırımlar uygulanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.