Almanlardan sonra Hollanda medyası da skandala imza attı ‘Bozkurt selamına terör örgütü simgesi dediler’

Almanlardan sonra Hollanda medyası da skandala imza attı ‘Bozkurt selamına terör örgütü simgesi dediler’

Merih Demiral'ın Bozkurt selamı sonrası Hollanda medyası da haberlerinde skandal ifadelere yer verdi.

Merih Demiral'ın Bozkurt selamı sonrası Almanlar adeta Türkiye aleyhine seferberliği imza attı. BILD'in başını çektiği sürece Hollanda medyası da eklendi. BILD ile ortak ilerleyen Hollanda medyası haberlerinde skandal ifadelere yer verdi. Bozkurt işaretini terör örgütüyle bağdaştırıp ağızlarına geleni art arda söyledi.

3 Temmuz saat 16:00'da Merih Demiral'ın UEFA tarafından ceza almasının çok yüksek ihtimal olduğunu söyleyen Hollanda gazetesi NL TIMES, Bozkurt selamını 'Aşırı sağcı Türk grubunun sembolü' olarak lanse etti. Dün de Merih'in ceza aldığı haberini büyük bir sevinçle kamuoyuna paylaştı, TFF'nin yalanlamasına rağmen revize yapmadılar.

Oysa UEFA, internet sitesinde konuyla alakalı çok kısa bir açıklama yaparak sürecin incelendiğini açıklanmıştı. Aynı medya, dün de Alman gazetesi BILD'i kaynak göstererek Merih Demiral'ın 2 maç ceza aldığını okuyucularına paylaşarak kamuoyunda algı oluşturdu.

640xauto-22.webp

HOLLANDA MEDYASINDAN SKANDAL

NL TIMES, haberinde ise Bozkurt işaretinin aşırı sağcı aşırı milliyetçi grup tarafından kullanıldığı belirtilirken, özellikle kullanılan cümleler büyük tepkiye neden oldu.

Bozkurt işaretinin Ermeni ve Rumlara yönelik saldırılarla bağlantılı bir terör örgütü işareti olduğu yalanını servis eden Hollandalı NL TIMES internet sitesi, Türk taraftarları germek adına dezenformasyona imza attı.

Bozkurt işaretinin terör örgütü işareti olduğuna değinen NL TIMES, bu işaretin yabancı düşmanlığını tetiklediğini İslam dışındaki inançlara karşı nefret odaklı olduğu skandalını gerçekleştirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.