Altın için yeni fabrika kuruldu! Alarm durumuna geçildi

Altın için yeni fabrika kuruldu! Alarm durumuna geçildi

Türkiye’de artan talebe yetişemeyen Darphane çeyrek yetiştiremeyince yeni fabrika kurdu.

Altın, her dönemde güvenilir bir yatırım aracı olarak kabul ediliyor ve jeopolitik risklerin artmasıyla değer kazanmaya devam ediyor. Son zamanlarda eski ABD Başkanı Donald Trump'a yapılan silahlı saldırı, altın piyasalarında dalgalanmalara neden oldu ve analistleri alarm durumuna geçirdi. Türkiye'deki artan altın talebi ise Darphane'nin kapasitesini artırmak üzere yeni bir fabrika kurma kararı almasına yol açtı.

6243d74086b24424a4b9363c.webp

ÇEYREK ÜRETİMİ ÖNCEKİ YILA GÖRE ARTTI

Altın, yatırımcılar ve genel halk arasında popüler bir birikim aracı olmaya devam ediyor ve her zaman güvenli bir liman olarak görülüyor. Bu artan talebi karşılamak amacıyla Darphane, kapasitesini genişletmek için yeni bir fabrika açtı.

dffggh.jpg

2023'ün ilk yarısında, Darphane'nin çeyrek altın üretimi, önceki yılın aynı dönemine göre %3,6 artışla 11 milyon 413 bin 710 adede ulaştı. Altın fiyatlarındaki artış, fiziki altına olan ilgiyi daha da artırırken, Darphane bu talebi karşılamak için ekstra çalışmalar yaparak üretim sayısını artırdı.

ooo.webp

YENİ FABRİKA AÇILIYOR

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim, mevsimsel ve dönemsel talep artışlarına hızlı bir şekilde cevap verebilmek amacıyla İstanbul Kartal'da yeni bir Cumhuriyet altını üretim fabrikası kurduklarını duyurdu. Yeni tesisin birkaç ay içinde faaliyete geçirilmesi planlanıyor ve modern teknoloji ile donatılarak mevcut kapasitenin oldukça üzerinde üretim yapabilecek şekilde tasarlandı. Hekim, bu yeni fabrikanın devreye girmesiyle Cumhuriyet altınlarına yönelik taleplerin daha hızlı karşılanacağını ve böylece vatandaşların ihtiyaçlarının gecikme olmadan giderileceğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.