Son dakika... En düşük emekli maaşı açıklandı

Son dakika... En düşük emekli maaşı açıklandı

2 milyon emeklinin merakla beklediği emekli maaşında rakam belli oldu.

Yaklaşık 3 milyon emeklinin merakla beklediği emekli maaşı belli oldu. Günlerdir süren kritik görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan nihai kararı onayladı.

Ak Parti grup başkanı vekili Abdullah Güler 3 milyon emeklinin beklediği kararı açıkladı.

Açıklanan karara göre en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu.

1x-1-kopya-kopya.jpgTürkiye'de emeklileri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in son dakika açıklamasına göre, en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak belirlendi.

Emeklilere yönelik yapılan zam düzenlemesi, AK Parti'nin meclise sunacağı vergi yasa tasarısı paketinin içinde yer alacak. Güler, yapmış olduğu açıklamada, bu düzenlemenin detaylarına ve bütçe üzerindeki etkilerine de değindi. Yapılan hesaplamalara göre, en düşük emekli maaşının 12.000 TL olarak belirlenmesi durumunda 3 milyon 200 bin emeklinin, 12.500 TL olması halinde ise 3 milyon 700 bin emeklinin bu düzenlemeden yararlanması öngörülüyor.

368ba14a1-bhrq.jpgEmekli maaşlarının bu şekilde artırılmasıyla bütçeye olan etkinin önemli olduğu belirtiliyor. 12.000 TL'lik zamda aylık bütçeye 3 milyar TL, Ocak 2025'e kadar ise 17 milyar TL ek yük getirirken, 12.500 TL'lik seçenekte bu rakamın 5.5 milyar TL olduğu ve yıllık bazda 60-64 milyar TL'yi bulabileceği hesaplanıyor.

Memur emeklilerinin zamdan henüz yararlanamadığı, SSK emeklilerinin maaşlarını yarın almaya başlayacakları, Bağ-Kur'luların maaş günlerinin ise 25'inden sonra başlayacağı belirtiliyor. Emekliye yapılacak ek zam ödeme tarihlerinin ise SGK tarafından yayımlanacak takvime göre gerçekleşeceği ifade ediliyor.

display-turkey-gettyimages-1016176670-0.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nda da bu konuların ele alınacağı ve detayların netleştirileceği bekleniyor. Emeklilerin yeni maaşlarıyla ilgili gelişmeler ve detaylar, ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacak.

KULİSLERDE DOLAŞAN İDDİALAR NELERDİ?

Emeklilerin merakla beklediği zam haberleriyle ilgili olarak, AK Parti çatısı altında birden fazla öneri masaya yatırılmıştı. İlk öneriye göre en düşük emekli maaşına %15 oranında bir zam yapılacak ve maaş tutarı 11.500 TL seviyesine yükselecekti. Diğer bir formül ise en düşük emekli maaşının 12.000 TL olarak belirlenmesi yönündeydi.

para-emekli-tl-maas-3-qosv-cover.jpgYapılan bu zam kararıyla birlikte yaklaşık 1,6 milyon emeklinin maaşlarında önemli bir artış olması bekleniyor. Özellikle kök aylığı 7.829 TL ve altında olan emeklilerin yüzünü güldürecek bu karar, emeklilerin ekonomik koşullarına olumlu katkıda bulunacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.