Araba alacaklar dikkat! Araç piyasasında tablo tersine döndü ‘Elinizi çabuk tutun'

Araba alacaklar dikkat! Araç piyasasında tablo tersine döndü ‘Elinizi çabuk tutun'

İkinci el araç piyasasını hareketlendi. Uzman isim tablonun tersine döndüğünü açıkladı.

Sıfır otomobillerde yapılan kampanyaların sona ermesi ve ÖTV zammı beklentisi ikinci el araç piyasasını hareketlendirdi. Noterlerde ve ekspertiz firmalarında yoğunluk yaşanırken, galeriler fiyatların yüzde 20 oranında artabileceğini öngörüyor.

Sıfır araç fiyatlarının tekrar yükselmesi ve Temmuz ayında yürürlüğe giren Avrupa Mutabakatı nedeniyle sıfır araçlarda indirim imkanının ortadan kalkması, vatandaşı ikinci el araçlara yöneltti. Uzun süredir durgun olan ikinci el piyasası bir anda canlandı.

otomobil.webp

NOTERLERDE VE EKSPERLERDE YOĞUNLUK

Galerici Yılmaz Yalçınkaya, sıfır araç indirimlerinin bitmesinin ikinci el piyasasına yansıdığını ve fiyatlarda artış beklendiğini söyledi. Yalçınkaya, noterlerde ve ekspertiz firmalarında yaşanan yoğunluktan bahsederek, "Bugün noterdeydim, aşırı derecede kalabalıktı. Hareketli olduğunu noterlerden ve eksperlerden görüyoruz zaten. Fiyatlar bayağıdır aynı çizgide duruyordu, hatta bir tık aşağı inmişti. Fakat hareketlilikten dolayı fiyatlar yükselmeye başlayacak görüşündeyim. Temmuz ayının sonundaki ÖTV zammından sonra fiyatların değişeceği bariz bir şekilde belli. Yüzde 40 zam beklendiği için yüzde 20 oranında bir fiyat artışı olacağında bir kanaatim var." dedi.

otomobil-21.jpg

ÖTV ZAMMI ÖNCESİ ACELE ALIŞVERİŞLER

Galerici Çetin Tuncer de ÖTV zammı öncesi ikinci el araç fiyatlarında yüzde 20 civarında bir artış beklendiğini ve bunun da piyasayı hareketlendirdiğini ifade etti. Tuncer, "Şu anki ikinci el araç piyasasında yavaş yavaş hareketlenme başladı. Bunun büyük ihtimalle ÖTV’ye gelecek zamlarla ilgisi var. Bir de Kurban Bayramı'nı insanlar atlattı, atlatınca yaz tatiliydi vesaire bir hareketlilik var. Bir de zam beklentisi var. Yüzde 20 civarında ikinci elde bir artış olacağı söyleniyor." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.