Arabaya biner binmez klima çalıştıranlar yandı! Meğer hiç masum değilmiş

Arabaya biner binmez klima çalıştıranlar yandı! Meğer hiç masum değilmiş

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından kaçmak için en pratik yöntem olan klimalar meğer bu şekilde kullanıldığında birçok hastalığa davetiye çıkartıyormuş.

Yazın, arabamızı güneş altında bıraktığımızda doğal olarak iç kısmı ısınır. Kavurucu sıcaklarda arabaya bindiğimizde, hem biz hem de aracın içi çok sıcak olur ve ilk aklımıza gelen klimayı açmak olur. Ancak bu yöntemi kullanarak sadece birkaç dakika daha erken serinleyeyim derken sağlığımıza ciddi anlamda zarar veriyormuşuz.

Picture background

Uzmanlar, arabaya biner binmez klimayı açmanın bazı sağlık sorunlarına yol açtığını ortaya koydu. Bu nedenle daha kontrollü ve sağlıklı bir soğutma yöntemi uygulanmalı. İşte arabaya biner binmez klima açmanın zararları:

Picture background

Arabaya biner binmez klimayı açmanın sağlık açısından bazı zararları vardır.

  • Bunların ilki, adaptasyon sürecini zorlaştırmasıdır. Sıcak bir ortamdan aniden soğuk bir ortama geçiş, üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabilir. Bu nedenle soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve öksürük gibi şikayetler görülebilir.
  • Ayrıca bu ani değişim, kaslarda kasılma ve ağrılara yol açabilir. Bunun yanı sıra, arabanın uzun süre camları kapalı şekilde güneş altında kalmasının ardından önce havalandırılması gerektiğini unutmayın. Bu durum, kansere kadar pek çok hastalığa neden olabilir.
  • Arabada biriken zehirli madde ve zararlı gazların solunması ciğerlere zarar verir. Akciğerlerde tahriş ve enfeksiyona karşı direncin düşmesi de sonuçlar arasındadır.

Uzmanlar arabaya binmeden önce muhakkak arabanın camları açılarak ilk önce havalandırılması sonrasında ise klimanın açılması konusunda uyarılarda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.