B sınıfı ehliyetler için o şart ortadan kalktı! Yeni düzenleme yürürlüğe girdi

B sınıfı ehliyetler için o şart ortadan kalktı! Yeni düzenleme yürürlüğe girdi

Yıl başında B sınıfı ehliyetlerin kapsamının genişletilmesinin ardından, farklı kategorideki ehliyetlerin de bu uygulamaya dahil edileceği bilgisi gün yüzüne çıktı.

Türkiye'de ehliyet sahibi kişi sayısı 33 milyonu aşmış durumda ve yapılan statü değişiklikleri, yeni sürücü adaylarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Pek çok iş başvurusunda B sınıfı ve motosiklet ehliyetine sahip olanlar avantaj sahibi oluyor. 18 yaşını dolduran pek çok genç, bir sürücü kursuna başvuruyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı, sürücülerin taleplerini değerlendirerek ortak bir çalışmayla M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetlerde aranan 18 yaş şartını 16'ya düşürmüştü.

Aynı şekilde, D sınıfı ehliyet için gereken 26 yaş şartı da 24'e indirilmişti. En yaygın kullanılan B sınıfı ehliyetler için yapılan değişiklikle, bu ehliyete sahip milyonlarca vatandaş, 50 CC motosiklet sürme yetkisini 125 CC'ye çıkarabilmişti.

Picture background

EHLİYETLERDE YENİ DÜZENLEMELER YOLDA

Milyonlarca B sınıfı ehliyeti olan kişinin motosiklet kullanabilmesi için harç ödeme zorunluluğu kaldırılmışken, ehliyet statülerinde yeni düzenlemeler yapılacağı öğrenildi.

2024 yılında yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle, B sınıfı ehliyet sahipleri belirli şartları sağlayarak 125 CC'ye kadar motosiklet kullanabilir hale geldi.

Bu hak, daha önce yalnızca A1 sınıfı ehliyet sahiplerine tanınmıştı. Ağır motosiklet kategorisine giren 125 CC üzerindeki araçları kullanma izni, B sınıfı ehliyet sahiplerine tanınırken, bu ayrıcalığın kapsamının genişletilmesi ve A2 sınıfı ehliyetleri de kapsaması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.