Asgari ücrete ikinci zam konusunda yeni açıklama

Asgari ücrete ikinci zam konusunda yeni açıklama

Türkiye’de artan enflasyon nedeniyle asgari ücrete yapılan zam birkaç ayda erimeye başlayınca, AKP iktidarı tarafından ikinci bir zam yapılacağı gündeme geldi. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Asgari ücrete ikinci zam konusunda yeni açıklama

Asgari ücrete sene başında yapılan zammın ardından Temmuz ayında da ara zam yapılacağı gündeme gelirken, vatandaşlar haberlere odaklandı. Temmuz ayında enflasyon oranına göre zam yapılması halinde yeni asgari ücrette yaklaşık 850 liralık artış olabileceği konuşuluyor. Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50'nin üzerinde artış yapılmış ve 2.825 liradan 4.253 liraya çıkartılmıştı. Ancak enflasyonun artması ile birlikte asgari ücretin yıl ortasında artması beklentisi doğdu.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin yeniden gözden geçirileceği iddialarına ilişkin, "Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50'nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücret eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık'ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık'tır." dedi.

AKP’li Cahit Özkan konuyla ilgili "Şu andaki mevzuatı değiştirmek mümkün" derken, AKP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru, emekliden çalışana her kesimi kapsayan müjdelerin Haziran'da duyurulacağını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.