Atama kararları Resmi Gazete’de! Büyükelçilik, başkanlık ve kurullara yeni isimler...

Atama kararları Resmi Gazete’de! Büyükelçilik, başkanlık ve kurullara yeni isimler...

Resmi Gazete’de, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Libya'daki Büyükelçiliği görevine Güven Begeç'in atanması, Cumhurbaşkanlığı'nın 3 sayılı Kararnamesi uyarınca gerçekleşti. Aynı kararnameye dayanarak, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde Türkiye'nin Daimi Temsilcisi olarak Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Burak Akçapar'ın ataması yapıldı.

ADLİ TIP KURUMU

Adli Tıp Kurumu'nda ise Başkan Yardımcılığı pozisyonuna Yusuf Atan getirildi. Atan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Adli Tıp Kurumu bünyesindeki iki ihtisas kuruluna yeni üyeler atandı. Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu'na Doçent Doktor Yalçın Avcı, Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu'na ise Uzman Doktor Mustafa Bilal Ceylan dahil oldu. Göz Hastalıkları alanında ise Profesör Doktor Mehmet Akif Özdamar, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'daki öğretim üyeliği görevine ek olarak, Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu'nda görev alacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI

Resmi Gazete’de yer alan karar ile birlikte Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nda açık bulunan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na Hakkı Alp, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'ne Bedri Sinan Gül, Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'ne ise Sezayi Köse atandı. Atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

Atama kararlarına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda açık bulunan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'ne aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Taner Beyoğlu atandı. Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Muharrem Eliş getirildi.

resmigazete.jpg

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda önemli değişiklikler yaşandı. Ali Murat Sürekli, Ömer Bilen ve Serkan Çelik, Bakanlık Sanayi Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinden ayrıldılar. Bu pozisyonlara Elif Tuğçe Çınar, Ümit Yasin Güven ve İsmail Musab Gülaçar getirildi.

YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU

Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliğine Üniversitelerarası Kurulca seçilen Profesör Doktor Derviş Karaboğa atanırken, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü'ne Profesör Doktor Musa Kazım Arıcan, Başkent Üniversitesi Rektörlüğü'ne Profesör Doktor Hakan Özkardeş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü'ne Profesör Doktor Zafer Asım Kaplancıklı, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğü'ne Profesör Doktor Ersoy Kocabıçak,

bir-cok-kuruma-atamalar-resmi-gazetede-yayimlandi-3180.jpeg

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Profesör Doktor Mustafa Ege Yazgan, İstanbul Galata Üniversitesi Rektörlüğü'ne Profesör Doktor Şeyma Aydınoğlu ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörlüğü'ne Profesör Doktor Mustafa Kara atandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.