Atatürk ve Çanakkale savaşları bilimsel merkezde araştırılacak

Atatürk ve Çanakkale savaşları bilimsel merkezde araştırılacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi kuruldu. Merkezin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi''nde Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi kuruldu. Merkezin yönetmeliği Resmi Gazete''de yayımlandı. 

Yönetmelikte merkezin amaçları şöyle belirtildi. 

Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Savaşları konusunda bilimsel çalışmalar yaparak ulusal ve uluslararası farkındalık arttırılacak. 

Kamuoyunun doğru bilgi edinmesini sağlanacak. 

Kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu bilgiyi sağlamak ve genç kuşaklarda Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Savaşları konusunda milli bilincin oluşmasına katkı sağlanacak. 

Çalışma alanına giren konularda kongre, konferans, sempozyum, panel, seminer, çalıştay, söyleşi, hizmet içi eğitim, sergi, kurs ve yaz okulu düzenlenecek. Merkezin amaçlarına uygun tanıtım filmleri, belgeseller, videolar hazırlamak ve yayınlamak, dijital platformlarda tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmek, TV yayınlarına katılmak.

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR DESTEKLENECEK

Atatürk ve Çanakkale Savaşları ile ilgili belgeleri, dokümanları merkezde toplamak, bu alandaki araştırmaları kolaylaştırmak için bir dokümantasyon ve arşiv merkezi kurmak, Atatürk ve Çanakkale Savaşları konusunda eğitim-öğretim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerinin tez çalışmalarını ve bilimsel araştırmalarını desteklemek ve geliştirmek.

Üniversite içinden veya dışından Merkezin amaçları ile ilgili olarak talep edilmesi halinde danışmanlık hizmeti verilecek.

Merkezin amaçları doğrultusunda dergi, broşür, araştırma raporu ve kitap gibi her türlü basılı ve dijital materyali hazırlamak ve yayımlamak.

EĞİTİM , KURS, STAJ İMKANI VERECEK

Üniversitenin imzalayacağı iş birliği anlaşmaları kapsamında değişim programlarına destek vermek, iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanan bilimsel ve ekonomik alanlarda, kamu kurumları veya özel sektör kuruluşlarının her düzeydeki personelinin karşılıklı eğitimler alabilmesi için kurs, seminer, staj ve benzeri faaliyetlere imkân sağlamak, 

Öğrencilerin ve araştırmacıların Merkezin amaçlarıyla ilgili konularda eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunmalarını desteklemek; bu süreçlere iş birliği anlaşmaları ve protokoller yoluyla katkıda bulunmak.

Merkezin amaçları doğrultusunda yerli ve yabancı uzmanlar ve bilim insanları ile iş birliği yapmak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.