Atilla Yeşilada: Çok fena çakılacak

Atilla Yeşilada: Çok fena çakılacak

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, rekor düşüşü açıkladı.

Pazartesi günü piyasalarda yaşanan sert düşüş yatırımcıları endişelendirdi. Borsalarda yüzde 6, bitcoin tarafında yüzde 20’e varan sert satış kaydedildi. Anlık olarak borsalarda toparlanmalar olsa da cuma gününün ekside kapattı. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, rekor düşüşü açıkladı.

PİYSALARDA SATIŞ BASKISI

Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesi ve İran ile İsrail arasındaki gerilimin ardından haftaya tarihi bir düşüş yaşadı. Bu düşüşün bir diğer sebebi ise ABD tarafında beklenen faiz indirimi mesajının gelmemesi olduğu belirtildi. Japon pay piyasalarında, düşüş yüzde 13'ü, BİST 100’de 6,72 oranında sert satış görüldü. BİST 100, 9 bin seviyelerine kadar düşmüştü.

dolar-tl.webp

BORSADA SERT DALGALANMALAR

Borsa İstanbul hafta ortasında 10 bin 107 seviyesine kadar gelse de haftanın son günü satış gerçekleşti. Borsa günü 9.907 puanda kapattı. Pek çok yatırımcı ise BİST 100 toparlandı mı? sorusuna yanıt arıyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, canlı yayında borsa yatırımcılara uyarıda bulundu.

piyasa7-k3d9-cover.jpg

YEŞİLADA: ÇALKANTILI SÜREÇ DEVAM EDECEK

Yeşilada, “Borsa bir hayat kırıklığına uğradım. Önümüzdeki günlerde de bu çalkantının devam edeceğini düşünüyorum. Borsa tarafında 14 bin ile 15 bin tahminlerimi geri alıyorum. Wall Street kendine gelip boğa koşusu yapmaz ise borsada ciddi yükseliş zor” dedi.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.