Atilla Yeşilada: Rekora koşuyor almayan pişman olacak

Atilla Yeşilada: Rekora koşuyor almayan pişman olacak

Atilla Yeşilada canlı yayında rekor yükselişi açıkladı.

Geleceğin para birimi olarak görülen kripto paralarda düşüş trendi devam ederken, borsa tarafında rekor artış göze çarpıyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada canlı yayında rekor yükselişi açıkladı.

BORSA REKORA KOŞUYOR

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkarması sonrasında TL varlıklarında değerlenmeler yaşandı. Mevduat faizi yüzde 55 seviyelerine kadar gelirken, borsa 10 bin rekorunu kırdı. Anlık olarak borsa 11 bin seviyesine gelerek tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. Borsanın geleceği ise şimdiden merak edilmeye başlandı.

para-aaa.jpg

BİTCOİN ÇAKILDI

Bitcoin tarafında ise son 1 ayda yüzde 20 düşüş yaşanması dikkat çekti. Yaşanan düşüş sonrasında yatırımcılar ise satış gerçekleştirdi. Anlık olarak 58 bin dolar seviyesinde bitcoin işlem görüyor. Bitcoin halving döneminde olduğu için yükseliş beklenirken düşüş yaşanması da göze çarptı. Bu konuda bitcoinin geleceği merak edilmeye başlandı.

YEŞİLADA: 15 BİN REKORUNU KIRABİLİR

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada canlı yayında hem borsayı hem de bitcoinin geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yeşilada, borsa için, “BİST 100’ün 15 bin puana kadar gideceğini beklerim. O seviyede bir stop-los koyarım. Eylül ayından önce 15 bine varırsa satışa geçerim, ancak beklenti çıkmazsa zararımı sineye çeker ve borsadan çıkarım” dedi.

bitcoin.jpg

“100 BİN DOLARA KADAR GELEBİLİR”

Bitcoinde yaşanan düşüşün nedenini açıklayan Yeşilada, Almaya’da kara para olayında binlerce bitcoin ele geçirildiği ve bunların tasviye edildiğini söyledi. ‘Bitcoin dökülüyor’ diyen Yeşilada, sebebinin bu olduğun altını çizdi. Yeşilada, “Bence daha da düşebilir. Çünkü daha her iki tarafta da satılacak veyahut da piyasaya arz edilecek bitcoin var. Ama genel trende baktığımızda 100 bin dolar tahminini değiştirmedim. Bunun iki sebebi var Birincisi şu anda FED'in bu sene ve gelecek sene 3 faiz indirecek gibi. Faizlerin düşmesi bitcoine ve de altına da yarar” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.