Meclisten karar çıktı! Toplu taşımaya dev zam

Meclisten karar çıktı! Toplu taşımaya dev zam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda toplu taşımaya dev zam yapıldı.

Ardı ardına gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. 3 Temmuz tarihinde açıklanan enflasyon oranlarının ardından a’dan z’ye her alanda zamlar ardı ardana geldi.

Picture background

Bu zam furyasından vatandaşlar olumsuz etkilenmeye devam ederken, bir haber de Kocaeli’nden geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı meclis toplantısında çok sayıda konu ele alındı. Ele alınan bu konulardan en çok konuşulanı ise toplu ulaşıma yapılan zam oldu.

Belediye meclisinden çıkan karara göre, Kocaeli’ndeki toplu taşımaya yüzde 54’lük bir zam yapıldı. Meclis üyelerinden bazılarının sert eleştirilerine maruz kalan Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Büyükakın, toplu taşımaya yapılan zammı enflasyonun çok altında olduğunu vurguladı.

Picture background

Büyükakın konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Ulaşım zammından bahsettiniz yüzde 54’lük zammın çok olduğunu söylediniz. Diğer illerde partiniz olmayan medya organı bunu yazardı dediniz ama diğer illerde kaç lira söylemediniz. Kocaeli İstanbul’dan pahalı mı değil mi söyleseydiniz belki de onun için söylemediniz ya da bakmadınız bakarsanız görürsünüz. Yüzde 54’lük zam enflasyon oranının altında bir zam malum aradaki farkı, dar gelirli kesimleri rahatsız etmemek için mecliste aldığımız kararla esnafa da ödüyoruz.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.