Atilla Yeşilada: Yaz ayında hemen elden çıkarın

Atilla Yeşilada: Yaz ayında hemen elden çıkarın

Atilla Yeşilada, o yatırım aracını işaret ederek hemen elden çıkarılması konusunda tarih verdi.

Pek çok vatandaş elindeki varlıkları katlamak için farklı yatırım enstrümanlarına başvuruyor. Konut tarafında yaşana yükseliş ile son yatırımı yapanlar anlık düşüşler sonrası tedirgin durumda. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut yatırımı yapanlara yaz ayını işaret ederek elinizden çıkarın çağrısında bulundu.

FAİZ ARTIŞI KONUT FİYATINI ETKİLEDİ

Son zamanlarda hızlı artış gösteren konut fiyatları, satışların azalması ile birlikte fiyatlarda geri çekilmeler yaşanıyor. Yükselen kredi faizleri ve parası olanların biri­kimlerini mevduat faizine ya­tırması bu durgunluğun başlı­ca nedenleri olarak belirtiliyor.

konut-1.jpg

YÜZDE 40 DEĞER KAYBETTİ

Haziran ayı enflasyonunun yüzde 70,4, konut fiyatlarının da or­talama yüzde 30 artarken, Satılık fiyatların­da yüzde 40’lık bir değer kaybı oldu. Bu noktada değer kaybının devam edeceği ev yatırımcıları tarafında merak ediliyor.

YEŞİLADA: SATMANIZI ÖNERİRİM

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut yatırımcılarına kritik uyarıda bulunarak o tarihte elden çıkarılması konusunda uyarıda bulundu. Yeşilada, “Konut fiyatlarındaki düşüş yaz aylarında durabilir. Hatta yaz aylarında konut fiyatları artabilir. Bu fırsattan istifade konutlarınızı satmanızı size öneririm. Çünkü konut fiyatlarında reel olarak bir düşüş var. Yatırım için alanları, satmak için listeye çıkarttılar. Bunlar ise satılamıyordu. Bu ortamda Merkez Bankası’nın faiz indirmesine imkan yok” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.