Tuna Kaya: Sakın satmayın rekor yükselecek

Tuna Kaya: Sakın satmayın rekor yükselecek

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, rekor için tarihi açıkladı.

Pek çok yatırımcı eldeki birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Geleceğin para birimi olarak gösterilen bitcoin ise son günlerde yüzde 10 düşüş ile 58 bin dolar seviyesine kadar geldi. Pek çok kripto yatırımcısını, bu durum endişelendirdi. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, rekor için tarihi açıkladı.

BİTCOİNDE SON DURUM

Açıldığı zamanda 1 dolar altında işlem gören bitcoin 73 bin dolara kadar geldi. Geleceğin yatırım aracı olarak belirtilen bitcoin, son günlerde yaşadığı dalgalanmalar ile yatırımcısını endişelendiriyor. 71 bin dolara kadar gelen bitcoin, ani bir düşüş yaşayarak 58 bin dolara kadar indi. Bitcoin ise anlık olarak 57 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

bitcoinn.jpg

REKOR BEKLERKEN, GÜVEN KIRILDI

Halving dönemine giren bitcoinin kısa sürede rekor kırması ön görülüyordu. Bitcoin üretim hızının azaltılması sebebiyle fiyatının yükseleceği belirtiliyor. Bu noktada çoğu uzman kısa sürede rekor kıracağını tahmin ediyordu. Ancak son yaşanan hadiseler ile bitcoin tarafında güven kırıldı.

bitcoin.jpg

KAYA: TEKRAR YÜKSELİŞE GEÇEBİLİR

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, bitcoin tarafında yaşanan gelişmeleri aktarırken analizini açıkladı. Kaya, “Bitcoin burada 56 bin dolar ve 60 bin dolar bandı arasında git gel yapabilir. Burada korku ve paniğe gerek yok. Ama 56 bin 500 doların aşağı doğru kırılması iyi olmayacak. Ancak geçen hafta Amerika'daki istihdam verileri zayıf geldi. Aynı şekilde enflasyon verileri de beklentinin altında gerçekleşti. Önümüzdeki aylarda bu sürecin devam etmesini beklerim ve bu anlamda da bitcoin'de tekrar bir yükseliş trendi başlayacak. Elbette bu altcoinleri de pozitif olarak etkileyecek” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.