Bahçelievler'de 4 katlı binada çökme

Bahçelievler'de 4 katlı binada çökme

Bahçelievler'de 4 katlı binanın çatısında çökme meydana geldi.

İstanbul Bahçelievler Hürriyet Mahallesi'nde bulunan bir 4 katlı binanın çatısında çökme meydana geldi.

Olayın ihbar edilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, çökme sonrası bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

aw235166-03.jpgİstanbul Bahçelievler Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'ta bulunan 7 katlı bir binada sabaha karşı çökme meydana geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, yetkililer olay sonrası bölgede detaylı incelemelerde bulundu. Binanın 1980 yılında inşa edildiği ve 1994 yılında kaçak olarak 3 kat ek yapıldığı tespit edilmişti. Yetkililer, binanın güvenliği açısından tamamen yıkılmasına karar verdi ve yaklaşık bir saat içerisinde yıkım gerçekleştirildi.

aw235166-02.jpg

Aynı gün içinde Bahçelievler Hürriyet Mahallesi'nde ise 4 katlı bir binanın çatısında başka bir çökme olayı yaşandı. Beton parçaları alt katın balkonuna ve zemine dağıldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldılar ve olay yerinde çalışmalarını sürdürüyorlar.

aw235166-01.jpg

Bu olaylar, İstanbul'da son zamanlarda meydana gelen yapısal güvenlik sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi. Sadece 25 gün önce Küçükçekmece'de bir 35 yıllık binanın 3 katının çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, sekiz kişi de yaralanmıştı. Yapılan incelemede, binaya kaçak olarak ek yapıldığı ve deniz kumu kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.