Bakanlıktan flaş karar: Burgerler artık böyle satılacak

Bakanlıktan flaş karar: Burgerler artık böyle satılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini artırmak ve tüketici haklarını korumak amacıyla önemli düzenlemelere imza attı.

Yapılan yeni düzenlemeler, yumurta ve et ürünleri üzerindeki standartları yeniliyor ve bu ürünlerin etiketleme yöntemlerini güncelliyor.

YUMURTA STANDARDI AVRUPA NORMLARINA UYGUN HALE GELİYOR

Yeni düzenlemeyle birlikte, yumurtaların Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak işaretlenmesi ve paketlenmesi sağlanacak. A sınıfı yumurtaların yumurtlamadan sonraki 10 gün içinde sınıflandırılması, işaretlenmesi ve paketlenmesi gerekecek.

f0tlcyku.jpgYumurtlamadan sonra 10 gün içinde işaretlenmeyen A sınıfı yumurtalar, B sınıfı yumurta olarak değerlendirilecek. Ayrıca, "Son Tüketim Tarihi" ibaresi, AB'de olduğu gibi "Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi" olarak güncellenecek.

ET TEBLİĞİNE 'BURGER' TANIMI EKLENDİ

Et ürünleriyle ilgili yapılan düzenlemeler arasında, "burger" tanımının da et tebliğine eklenmesi dikkat çekiyor.

5b82227a82bb502e0bf8e9cb597d7c73.jpgYeni tanıma göre, burger, kıyılmış büyükbaş veya küçükbaş hayvan karkas etlerinin karışımına, hayvan yağları, lezzet vericiler ve diğer gıda bileşenlerinin ilave edilmesiyle hazırlanan pişirilmeye hazır kırmızı veya kanatlı et karışımını ifade edecek. Ayrıca, kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımlarının yağ miktarı yüzde 20'den yüzde 15'e düşürülecek.

TÜKETİM TARİHLERİ VE GIDA GÜVENLİĞİ

Yenilenen düzenlemeler, gıda etiketlerinde "Son Tüketim Tarihi (STT)" ve "Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT)" kavramlarının daha belirgin hale gelmesini sağlayacak. STT’si geçmiş gıdaların koku, tat veya görünüşte değişiklik olmadan bile tüketilmemesi gerektiği uyarısı, tüketici sağlığını korumak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

c4a5cb84611a2d2a217ca9bf96ab9fac.jpgBu düzenlemeler, tüketici menfaatlerinin korunması, gıda güvenliği ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla yapılan kapsamlı yenilikler arasında yer alıyor ve gıda sektöründe şeffaflığı artırmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.