Türkiye’de sabah kahvaltılarda en çok tüketilen gıdalardan biri olan ve oldukça sevilen balın birçok faydası bulunuyor.
İçeriğindeki antioksidanlar, vitaminler ve mineraller nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendiren bal, yaraların iyileşmesini hızlandırabilir ve öksürüğü hafifletebilir.
Ancak, tüketim miktarına dikkat edilmediği takdirde zararlı olabilir.
DİYABET RİSKİ ARTABİLİR
Aşırı miktarda bal tüketimi, yüksek miktarda şeker alımına neden olabiliyor. Şeker tüketiminin artması, tip 2 diyabet riskini artırabilir.
Ayrıca, yüksek miktarda şeker tüketimi, obezite ve kalp-damar hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına da yol açıyor.
Zararları ve faydaları bulunan balın bir de tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor.
Dikkat edilmediği takdirde kötü sonuçlar doğurabilir.
BALI SAKIN BÖYLE TÜKETMEYİN
İşlenmemiş veya pastörize edilmemiş bal, içerisinde botulinum toksini içerebilecek bakteri bulundurur. Bu toksin, özellikle bebeklerde gıda zehirlenmesine sebep olabilir.
Hatta solunum kaslarını felç ederek ölümcül sonuçlar doğurabilir.
Bu nedenle, bir yaşından küçük bebeklere bal vermekten kaçınılmalıdır.