Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden 700 işçi çıkarıldığı iddia edilmişti: Net yanıt geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden 700 işçi çıkarıldığı iddia edilmişti: Net yanıt geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AKP tarafından gündeme getirilen ve bazı medya organlarında yer alan “700 işçi çıkarıldı” iddialarına yönelik yanıt geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AKP tarafından gündeme getirilen ve bazı medya organlarında yer alan “700 işçi çıkarıldı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada, bu iddiaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik maksatlı bir açıklama olduğu belirtildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın göreve başladığı tarihten itibaren, iddiaların aksine yalnızca 71 kişinin iş akdinin feshedildiği duyuruldu. Açıklamada, işten çıkarılan 71 kişiden 8’inin işe gelmediği halde maaş aldığı “bankamatik memuru” olarak tespit edildiği, 6 kişinin “disiplinsizlik” nedeniyle ve 39 kişinin de seçim öncesi son bir yılda “siyasi amaçlarla” işe alındığı belirtildi.

bbb-borc-pankart-1.jpgBaşkan Akın’ın 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerini kazanmasının ardından görevde olduğu yaklaşık dört aylık sürede iş akdini feshettiği kişi sayısının 71 olduğu vurgulandı.

Bu, önceki dönem AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın 1 Nisan 2019-5 Ağustos 2019 tarihleri arasında işten çıkardığı 81 kişilik sayıdan daha düşük.

Başkan Akın, dürüst ve liyakat sahibi işçilerin haklarının korunacağına dair her zaman açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.