Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ‘Sokak röportajlarının sakıncası yok’ dedi. 12 gündür Dilruba içerde

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ‘Sokak röportajlarının sakıncası yok’ dedi. 12 gündür Dilruba içerde

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Dilruba’nın tutukluluğuna ilişkin ‘Sokak röportajlarının sakıncası yok’ dedi.

Dilruba Y, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanmıştı. Sosyal medyada gündem olan Dilruba Y,’nin tutukluluğuna ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Tunç, “Sokak röportajlarının sakıncası yok. O röportajda suç teşkil eden bir şey varsa o ifadeleri kullanan kişinin yargılanması söz konusu olabilir” ifadelerini kullandı.

Sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesine tepki gösteren Dilruba Y, kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınmıştı. Dilruba Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevki yapılmıştı.

dilruba.webp

'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla yargılanacak olan Dilruba Y.’nin tutukluluğuna yapılan itiraz geçtiğimiz günlerde kabul görmemişti. İtiraz sonrasında Dilruba Y, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tahliye edilirken, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçundan tutukluluğuna devam kararı verilmişti.

SOKAK RÖPORTAKI YAPTIĞI İÇİN AÇILMIYOR”

Gündemde büyük yer tutan Dilruba Y’nin tutuklanmasının üzerinden 12 gün geçti. Dilruba'nın durumuna ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Tunç, sokak röportajlarının sakıncası olmadığını söylerken, “O röportajda suç teşkil eden bir şey varsa o ifadeleri kullanan kişinin yargılanması söz konusu olabilir” dedi.

yilmaz-tunc-hakan-celik-olmp-cover.jpg

Tunç, şu ifadeleri kullandı;

"Tutuklama bir istisnadır bir tedbirdir. Tutuklama sebepleri vardır. Katalog suçlar vardır. Her olayda hemen tutuklama olmuyor. Bazı olaylarda da neden tutuklama olmadı diye tepki oluyor. Tutuklamaya karar veren hakim. Terör, şiddet propagandası olursa kişiye işlem yapılır. Sokak röportajı yaptığı için açılmıyor soruşturma, suç teşkil eden bir durum olursa o zaman açılıyor”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.