Timur Cihantimur'un iadesiyle ilgili yeni gelişme! Savcılık kararını verdi

Timur Cihantimur'un iadesiyle ilgili yeni gelişme! Savcılık kararını verdi

İstanbul’da lüks aracıyla karıştığı kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan ve kaza sonrası annesi tarafından yurt dışına kaçırılan Timur Cihantimur hakkında savcılık karar verdi.

ABD’de yakalanan, yazar Eylem Tok ve ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iadesi için savcılık kararını verdi.

ABD’de yakalanarak tutuklanan ve yargı süreci devam eden Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesi için savcılık, kararın ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunulmasını istedi.

abdde-savcilik-eylem-tokun-oglu-timur-cihantimurun-turkiyeye-iadesi-icin-kararini-verdi-17244879499990.jpg

LÜKS ARAÇALA 1 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞTU

İstanbul Eyüpsultan'da gerçekleşen kazada, emniyet şeridinde ATV motorunu kontrol eden gruba çarpan 17 yaşındaki Timur Cihantimur Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından, Cihantimur’un annesi yazar Eylem Tok, oğlu ile birlikte yurt dışına kaçmış, 106 gün sonra yakalanarak tutuklanmıştı.

abdde-savcilik-eylem-tokun-oglu-timur-cihantimurun-turkiyeye-iadesi-icin-kararini-verdi-17244879493408-2.jpg

İADESİ İÇİN DİLEKÇE SUNULDU

VOA Türkçe’den Can Kamiloğlu’nun haberine göre, Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, T.C.’nin Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini belirten bir dilekçeyi mahkemeye sundu. Levy, yapılacak duruşma öncesinde iade kararının alınmasını talep etti ve mahkemenin bu kararı ABD Dışişleri Bakanlığı’na iletmesini istedi.

abdde-savcilik-eylem-tokun-oglu-timur-cihantimurun-turkiyeye-iadesi-icin-kararini-verdi-17244879497347-4.jpg

ABD'DE SAVCILIKTAN TÜRKİYE'YE İADE KARARI

Savcılık ayrıca, T.C.’nin avukatlarının davanın düşürülmesi talebine itiraz etti. Son bir iade duruşmasının yapılmasını öneren savcılık, Türkiye’nin sunduğu delillerin ABD yasaları çerçevesinde değerlendirileceğini vurguladı.

T.C.’nin avukatları ise müvekkillerinin serbest bırakılmasını talep etti ve sunulan psikiyatri raporunun gizli kalması için başvuruda bulundu. Avukatlar, T.C.’nin annesinin yönlendirmesiyle ABD’ye gitmek zorunda kaldığını savundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.