2 yaşındaki bebeğe meyve suyu yerine alkol verildi. Restoranda büyük skandal

2 yaşındaki bebeğe meyve suyu yerine alkol verildi. Restoranda büyük skandal

2 yaşındaki kız çocuğuna yanlışlıkla meyve suyu yerine alkol servis edildi.

Kaliforniya'nın Monterey şehrindeki Salinas bölgesinde, bir Japon restoranında iki yaşındaki bir kız çocuğuna yanlışlıkla meyve suyu yerine alkol servis edildi. Küçük kızın kanındaki alkol oranının, yetişkinler için araç kullanma sınırının neredeyse iki katı olduğu tespit edildi.

Olay sırasında ailesiyle birlikte yemek yiyen küçük kız, bir süre sonra dengesiz hareketler sergilemeye başladı. Anne Noemi Valencia, kızının "sallanarak yürüdüğünü, duvara yaslandığını, başını dik tutmakta zorlandığını ve kelimeleri gevelediğini" fark etti. Durumdan şüphelenen anne, kızının meyve suyu bardağını incelediğinde, kapalı kapak altında kahverengi-kırmızı bir sıvı gördü ve sıvıyı koklayınca bunun alkol olduğunu anladı.

EV YAPIMI ŞARAP VERİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Noemi Valencia ve kocası, hemen çocuğu acil servise götürdü. Yapılan testlerde çocuğun kanında yüzde 0,12 alkol bulundu; bu oran, eyalette yetişkinler için yasal araç kullanma sınırının neredeyse iki katıydı. Restoranın müdürü, olayın bir garsonun çocuğa yanlışlıkla "elma suyu" etiketi taşıyan ev yapımı şarap vermesi nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

Çocuk iyileşirken, anne Valencia, diğer ebeveynlere çocuklarına verilen yiyecek ve içecekleri mutlaka kontrol etmeleri çağrısında bulundu. Kaliforniya Alkollü İçecek Kontrol Dairesi, olayla ilgili raporların farkında olduklarını ve yerel yetkililerle iş birliği içinde soruşturma yürüttüklerini açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.