Dünyanın en yaşlı insanı büyük sırrını açıkladı

Dünyanın en yaşlı insanı büyük sırrını açıkladı

'Dünyanın en yaşlı kişisi" ünvanının yeni sahibi olan 116 yaşındaki Japon Tomiko Itooka, büyük sırrını açıkladı.

Guinness Dünya Rekorları'na göre, 117 yaşındaki Maria Branyas'ın ölümünün ardından "dünyanın en yaşlı kişisi" unvanı, 116 yaşındaki Japon Tomiko Itooka'ya geçti. Euronews'in aktardığı habere göre, Tomiko Itooka'nın 23 Mayıs 1908'de doğduğu, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Gerontoloji Araştırma Grubu tarafından onaylandı ve böylece Itooka, 110 yaş ve üzerindeki insanların sıralandığı listenin zirvesine yerleşti.

Dört çocuk annesi olan Tomiko Itooka, şu anda Japonya'nın Ashiya şehrindeki bir huzurevinde yaşıyor. Osaka doğumlu olan Itooka, 20 yaşında evlendi ve bu evlilikten ikisi kız, ikisi erkek olmak üzere dört çocuk sahibi oldu. İkinci Dünya Savaşı sırasında, kocasının tekstil fabrikasındaki ofis işlerinin başına geçti.

ekran-goruntusu-2024-08-24-112219.png

3.067 METRELİK DAĞI 2 KEZ TIRMANDI

Lise yıllarında voleybol oyuncusu olan Itooka, kocasının 1979'da vefat etmesinin ardından aktif bir yaşam tarzını sürdürmeye devam etti. Japonya'nın Nara bölgesinde 10 yıl boyunca tek başına yaşarken, Kongo Sıradağları'ndaki Nijo Dağı'na defalarca tırmandı. 70'li yaşlarında, Japonya'nın en yüksek ikinci yanardağı olan 3.067 metrelik Ontake Dağı'na iki kez tırmandı ve bu tırmanışları spor ayakkabılarıyla yaparak rehberini şaşırttı.

tomiko-itooka-116th-1-1024x683.jpg80'lerinde ise Osaka'daki 33 Kannon Hac Yolculuğu'na katılarak 33 tapınağı ziyaret etti ve 100 yaşına geldiğinde Ashiya Tapınağı'nın taş basamaklarını bastonsuz tırmandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.