Güneydoğu’da uzman çavuş olarak görev yaparken gazi olan Tarkan Yılgün, orduevinin önünden geçerken yeşil cübbeli, sarıklı bir gencin ailesiyle birlikte orduevine alındığına şahit oldu.
Yılgün bunun üzerine orduevi girişinde nöbet tutan askere “Beni diz altı pantolonumla içeri almıyorsunuz. Cübbeli, sarıklı bir genci neden orduevine alıyorsunuz?” diye sordu.
Kapıda nöbet tutan asker, Yılgün’e cevap olarak, “Yönergede ‘Terlikli, şortlu girilmez’ yazıyor. ‘Cübbeli giremez’ diye yazmıyor. Onun için içeriye aldım.” İfadelerini kullandı. Bunun üzerine Yılgün askere soruşturma geçireceklerini belirterek, “Yanacaksınız” İfadesini kullandı.
Evine giden Yılgün orduevine telefon açtı ancak kimseye ulaşamadı. Bir saat sonra yine orduevine giden Yılgün nöbetçi astsubayla görüştü ve “Niçin cübbeli, sarıklı şahısları orduevine alıyorsunuz?” diye sordu. Astsubay, Yılgün’e, ‘yemekte olduğunu ve cübbeli şahsı nöbetçi askerin kendisine bilgi vermeden içeri aldığını’ söyledi.
Konuyu sonuca bağlamakta kararlı olan Yılgün, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na e-posta attı. Haber hem Yılgün’ün hem de müdahil olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Mahir Çoğu’nun açıklamaları ve fotoğraflar eşliğinde 10 Temmuz tarihinde gündem oldu.
Sözcü’den Saygı Öztürk’ün köşesinde aktardığına göre, gündem olan haber sonrası Lüleburgaz 65. Mekanize Tugay Komutanlığı iki isim hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yılgün buna karşılık Lüleburgaz savcılığına dilekçe yazarak karşı suç duyurusunda bulundu. Yılgün dilekçede şöyle dedi:
“Lüleburgaz Başsavcılığınızın 2024/ 4430 soruşturma dosyası kapsamında Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğünden aranarak ifademi verdim. Lüleburgaz 65. Mekanize Tugay Komutanlığı, gazeteye yaptığım açıklamalar nedeniyle TEMAD Başkanı ve benim hakkımda şikayetçi olmuş. Resmi Gazetede 22 Mayıs 2022 günü 31845 sayı ile yayınlanan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Orduevi Yönetmeliğinin 9-11 maddeleri değiştirildiği belirtiliyor. Kılık, kıyafet, tertip, düzenin, Milli Savunma Bakanlığı’nın belirlediği esaslara göre yönetileceği iade ediliyor. İlgili yönerge gereği kılık kıyafet yönünden Lüleburgaz Orduevi’ne yeşil cübbeli, sarıklı, terlikli kişinin içeri alınması suçtur. Buna fırsat verenler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.”