Bundan sonra tüm kiralık evlerde 15 Eylül’de yasaklanacak, Tam 3 ay sürecek

Bundan sonra tüm kiralık evlerde 15 Eylül’de yasaklanacak, Tam 3 ay sürecek

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni düzenleme için geri sayım başladı. Bundan sonra tüm kiralık evlerde 15 Eylül’de yasaklanacak ve tam 3 ay sürecek.

Konut fiyatlarındaki hızlı artış, emlak piyasasında önemli bir arz artışına neden oldu. Bu durumu kontrol altına almak amacıyla, devlet kiralık ve satılık ev ilanlarına yönelik yeni bir düzenleme getirdi. 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek olan bu düzenleme ile ilanlar yalnızca e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Belgesi olmayan emlak işletmelerine karşı sıkı tedbirler alınacak ve bu tür işletmelerin ilan vermesi yasaklanacak. Yetkilendirme süreci ise 15 Eylül 2024'te başlayıp, 3 ay sürecek.

Yeni düzenlemeye göre, 1 Ocak 2025 itibarıyla yalnızca e-Devlet üzerinden yetki belgesine sahip olan emlak işletmeleri ilan verebilecek. Ancak, 15 Eylül 2024 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında yetki belgesi olmadan da ilan verilebilecek. Bu tarihten sonra ise yetki belgesi olmayanların ilan vermesi mümkün olmayacak. Düzenlemenin amacı, düzensiz kiralık ve satılık ilanların önüne geçmek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.