Bayramda 9 gün tatil yapacaklar dikkat! Milyonlarca çalışana telafi şartı şoku

Bayramda 9 gün tatil yapacaklar dikkat! Milyonlarca çalışana telafi şartı şoku

Kurban Bayramı tatili, kamu çalışanları için 9 gün olarak belirlendi. Ancak, 20-21 Haziran'daki iki günlük arayı hafta sonu ile birleştirerek 9 günlük tatil yapmak isteyen özel sektör çalışanları için yeni bir gelişme ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında, Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkarıldığını açıklamıştı.

Erdoğan, ‘’Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve Cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Picture background

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın imzasıyla, konuyla ilgili kurumlara resmi yazı gönderildi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi: "Kurban Bayramı 15 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Picture background

ÖZEL SEKTÖRDE BAYRAM TATİLİ DÜZENLEMESİ

Özel sektör çalışanları da 9 günlük bayram tatilinden yararlanmak istemekte. Birçok çalışan, bayramın hemen sonrasındaki 20 ve 21 Haziran tarihlerini hafta sonu tatili ile birleştirerek tatil planları yaparken yeni bir detay ortaya çıktı.

Bayram döneminde blok tatil kararı alan özel sektör firmalarının ve üretim tesislerinin birçoğu çalışanlarına perşembe ve cuma günleri (20-21 Haziran) için iki günlük izin formu imzalatıyor. Yani, kamuda olduğu gibi bu iki gün tatil sayılmıyor, izin günlerinden düşülüyor.

TELAFİ ÇALIŞMASI ŞARTI

Peki bu durum yasal mı? Çalışanlar itiraz ederse ne oluyor? İzin formlarını imzalamayı kabul etmeyen çalışanlar için işverenler doğrudan tatil uygulaması yaparak telafi çalışması yaptırabiliyor. Bu da dört ay içinde, günlük üç saati aşmamak şartıyla uygulanabiliyor ve bu durum çalışanın onayını almadan işveren tarafından gerçekleştiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.