Parasını o hisselere yatıranlar yandı: Tüm işlemler yasaklandı

Parasını o hisselere yatıranlar yandı: Tüm işlemler yasaklandı

Borsa İstanbul’da işlem gören 4 hisse hakkında bir ay süreyle yasak veya tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından 4 hisse hakkında yasak veya tedbir kararı alındı.

borsa.jpg

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borsa İstanbul’da işlem gören Ensari Deri (ENSRI), Kaplamin Ambalaj Sanayi ve Ticaret (KAPLM) hisseleri hakkında kredili işlem yasağı, İhlas Yayın Holding (IHYAY) hisseleri hakkında brüt takas tedbiri ve Denge Yatırım Holding (DENGE) hisseleri hakkında ise emir paketi tedbiri kararı alındı.

Borsa İstanbul’da hisseler hakkında alınan yasak ve tedbir kararları 5 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak.

GÖZLER AÇILIŞA KİTLENDİ

Borsa İstanbul’da hakkında yasak ve tedbir kararı alınan hisselerin borsanın işleme açılması ile nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Borsada işlem gören DENGE hisseleri son işlem gününde yüzde 2 değer kaybederek 4,690 TL seviyesinden günü kapatırken, IHYAY hisseleri yüzde 3 değer kaybederek 4,100 TL seviyesinden, KAPLM hisseleri ise yüzde 9 değer kazanarak 233,800 TL seviyesinden ve ENSRI hisseleri ise 26,00 TL seviyesinden günü tamamladı. Hisselerin borsanın açılış gongunun çalmasının ardından nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

EMİR PAKETİ TEDBİRİ NELERİ KAPSAR?

Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişine kısıtlama getirilmesi", "emir iptali, emir miktarının azaltılması ve emir fiyatının kötüleştirilmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının sınırlanması" uygulamalarını içerir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.