‘Benim kafam basmadı’ demişti... Armağan Çağlayan’ın sorusuna Mahfi Eğilmez’den yanıt geldi.

‘Benim kafam basmadı’ demişti... Armağan Çağlayan’ın sorusuna Mahfi Eğilmez’den yanıt geldi.

YouTube yayıncısı Armağan Çağlayan’ın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine ilişkin iktisatçılara yönelttiği soruya Dr. Mahfi Eğilmez'den yanıt geldi.

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamları belirleyecek olan 6 aylık enflasyon verilerinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından beklentilerin altında açıklanmasına ekonomistlerden tepki yağdı.

Söz konusu verileri YouTube yayıncısı Armağan Çağlayan da iktisatçılara sordu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma, “Hocalarıma bir sorum var. Benim kafam basmadı :)” diyerek başlayan Çağlayan, şu soruyu yöneltti:

"Şimdi bütün ekonomi programı TUİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına göre yapılıyorsa, ve bu açıklanan enflasyon oranları “gerçek” değilse. Uygulanan ekonomi programı hiçbir zaman başarılı olmaz? Benim düz mantığım böyle çalışıyor. Yanlış mı?"

Çağlayan; Hakan Kara, İris Cibre, Mahfi Eğilmez ve Şenol Babuşçu gibi önde gelen iktisatçıları da paylaşımına etiketledi.

“YÜZDE 120'Yİ YÜZDE 75 OLARAK AYARLIYORSAK...”

Eski Hazine Müsteşarı, Dr. Mahfi Eğilmez, bu soruya verdiği yanıtta Çağlayan'ın bakış açısını doğruladı.

Eğilmez, “Son derecede doğru bir yaklaşım Armağan Bey. Eğer enflasyon % 120 ise ve biz onu % 75 olarak açıklayıp enflasyonu düşürecek politika araçlarını % 75'e göre ayarlıyorsak ciddi ve kalıcı bir başarıya ulaşmamız kesinlikle mümkün olmaz” ifadelerini kullandı.

qwe.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.