Berna Laçin hakkında soruşturma başlatıldı! Vekillerin o pozunu paylaşıp yasaya tepki gösterdi

Berna Laçin hakkında soruşturma başlatıldı! Vekillerin o pozunu paylaşıp yasaya tepki gösterdi

Sokak hayvanlarına yönelik yapılan düzenlemeleri içeren yasa Meclisten geçti. Duruma fotoğraflı tepki gösteren Laçin hakkında soruşturma açıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sokak hayvanları ile ilgili yapılan düzenlemeleri içeren "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" kabul edilerek yasalaştı.

Bu düzenleme, 17 maddeden oluşuyor ve kamuoyunda çeşitli tepkilere neden oldu. Yasalaşma sürecinde, Meclis'te yapılan oylama sonrasında bazı milletvekillerinin verdiği poz, sosyal medyada geniş yankı buldu.

Ünlü oyuncu Berna Laçin de, yasaya yönelik tepkilerini dile getiren isimlerden biri oldu. Laçin, milletvekillerinin oylama sonrası verdiği pozu sosyal medyada paylaşarak, “Utançla hatırlanacaksınız lanetlisiniz” ifadelerini kullandı.

Bu paylaşım, hızla yayılarak büyük bir tartışma konusu oldu ve Laçin'in ifadeleri nedeniyle 'Türkiye Büyük Millet Meclisini Alenen Aşağılama' suçundan hakkında resen soruşturma başlatıldı. Bu gelişme, yasanın içeriği kadar ünlü isimlerin tepkileri ve bu tepkilerin yarattığı hukuki sonuçlar açısından da dikkat çekici oldu.

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Laçin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Kürsüsü, Başkanlık Divanı ve milletvekillerinin bulunduğu bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Utançla hatırlanacaksınız Lanetlisiniz” notunu ekledi.

640xauto.webp

Sabah Gazetesi'nden Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; ünlü ismin bu ifadeleri sonucu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Türkiye Büyük Millet Meclisini Alenen Aşağılama' suçundan resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa yürürlüğe girmiş, hayvan severler tarafından tepki toplamıştı. Bu duruma birçok ünlü isim de tepki göstermişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.