Beynimiz uyurken geleceği görüyor! Bir gizli gücü daha ortaya çıktı

Beynimiz uyurken geleceği görüyor! Bir gizli gücü daha ortaya çıktı

Son yapılan araştırmalar beynimizin uykuda gelecekler izler taşıdığını ortaya koydu

Son yapılan bir araştırma, uyku sırasında beyinlerimizin sadece geçmiş deneyimleri yeniden canlandırmakla kalmadığını, aynı zamanda gelecekte meydana gelebilecek olayları da tahmin edebileceğini gösteriyor.

Uyku ve bellek ilişkisi üzerine yapılan önceki araştırmalar, uykunun hafıza ve öğrenme için kritik olduğunu ve yeni deneyimlerin istikrarlı anılara dönüştürülmesine yardımcı olduğunu ortaya koymuştu.

Ancak, bir dergide yayımlanan yeni bir çalışma, beynin uyku sırasında yeni problemleri de çözebileceğini öne sürüyor.

Araştırmacılar, fareleri labirentte ödülün bulunduğu iki ucunda gidip gelmeye alıştırdılar ve bu süreçte farelerin hafıza merkezlerindeki nöron aktivitesini incelediler.

Uyuyan farelerin beyin aktivitelerini izleyen araştırmacılar, farelerin labirentte nasıl hareket edeceklerini önceden tahmin edebildiklerini buldular.

Farelerin deneyimlediği mekansal temsillerin, uyuduktan sonra birkaç saat boyunca stabil hale geldiği gözlemlenirken, aynı zamanda uyku sırasında beyinlerin potansiyel yeni rotaları da hesapladığı belirtildi.

Araştırmacılar, bu bulguların beynin uyku sırasında henüz keşfedilmemiş pek çok şekilde şekillenebileceğini öne sürüyorlar. Bu çalışma, Alzheimer gibi nörolojik bozuklukların tedavisinde yeni yaklaşımların geliştirilmesine yol açabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.