Meteoroloji saat vererek açıkladı! Sıcaklık 12 derece birden artacak

Meteoroloji saat vererek açıkladı! Sıcaklık 12 derece birden artacak

Yurt genelinde 1 Haziran itibariyle sıcaklıklar tam anlamıyla etkisini gösterirken termometreler bu günlerde patlama noktasına geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haziran ayına girilmesiyle birlikte hemen hemen her gün sıcak havalara karşı vatandaşlara uyarılarda bulunurken bugün hava sıcaklığının o saatte 12 derece birden artacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre: Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusu ile zamanla Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Hakkari çevresi, Van’ın doğusu, Ağrı’nın güneyi, Kastamonu’nun güney ve doğusu, Çorum’un kuzeyi ve Amasya’nın batı kesimlerinde kısa süreli ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise bulutlu, sıcak bir hava etkili olacak.

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE!

Hava sıcaklıklarının artmaya devam ederek ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları halen Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyretmektedir. Son meteorolojik değerlendirmelere göre; 11 Haziran 2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak artacağı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 8 ila 12 °C, diğer bölgelerde ise 4 ila 8 °C üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Hafta sonu yağışlarla birlikte batı bölgelerinde sıcaklıkların düşerek mevsim normallerine ineceği bekleniyor.

O SAATLERDE SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN

Yüksek sıcaklıkların etkisiyle, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların 11:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarıda bulunmamaları konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELER DE HAVA NASIL?

MARMARA
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu'nun güney ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum'un kuzeyi ve Amasya'nın batısının kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Hakkari, Van'ın doğusu ve Ağrı'nın güney çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.