Bir dilim karpuzla buz gibi limonata yapımı! Sosyal medyada detayıyla anlattı

Bir dilim karpuzla buz gibi limonata yapımı! Sosyal medyada detayıyla anlattı

Sosyal medyada bir kullanıcı, bir dilim karpuzdan doğal asitli içecek tarifini paylaştı.

Soğuk yaz günlerinin nefis yiyeceği karpuzdan farklı bir içecek denemek ister misiniz? “Karpuz zaten su gibi, içecek yapmaya ne gerek var” diyorsanız şaşırmaya hazır olun. Çünkü bu limonata, her gün karpuz yiyerek sıkılma devrini sona erdiriyor. Enfes bir dilim karpuzdan hem doğal hem de asitli, serinletici bir yaz içeceği yapabilirsiniz.

Bir sosyal medya kullanıcısı, yazın en ferahlatıcı içeceğini TikTok’ta paylaştı. Paylaşılan video kısa sürede viral oldu. Her sosyal medya hesabında paylaşılarak beğeni toplayan videoya yorum yağdı.

karpuzun-faydalari-03.jpg

AŞAMA AŞAMA ANLATTI

Karpuz limonatasının nasıl yapılacağını tüm aşamalarıyla anlatan sosyal medya kullanıcısı, tüm detayları videolu olarak paylaştı. Üstelik bir dilim karpuzdan iki bardak karpuz limonatasının çıkacağını söyledi.

watermelons-drinks-juice-458593-3840x2400.jpg

Paylaşılan videodaki aşamalar şu şekilde:

Öncelikle bir dilim karpuz derin bir kapta ezildi. İçerisinde yarım limon sıkıldı. Daha sonra bu ezilen karışım bir süzgeçten geçirilerek bardağa aktarıldı. Böylece çekirdekleri ve posaları süzgeçte kaldı.

Bardağa süzgeç kullanılarak aktarılan karpuz suyunun içerisine bir maden suyu eklendi. İsteyenler sade su da ekleyebilir notu ihmal edilmedi. Ardından buz küpleri eklendi ve nane yaprağıyla süslendi. Sunum için bir dilim limon da kullanıldı.

İçecek tarifi, sosyal medya kullanıcıları tarafından da çok beğenildi.

karpuzlimonata.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.