Bayram tatlısı ne yapabilirim diye soranlara verilebilecek en iyi tavsiye bayram baklavasıdır. Evde yapılan çıtır ve lezzetli bir baklavanın yerini hiçbir şey tutamaz.
Bayram sofralarının olmazsa olmazı, ev baklavası en kolay nasıl yapılır biliyor musunuz? Çıtır çıtır, misafirlerin gönüllerini fetheden bir bayram baklavası yapmak için kolları sıvayın. Sizin için muhteşem bir tarif geliyor.
BAYRAM TATLISI OLARAK EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR?
Kurban Bayramı için az bir zaman kaldı ve birçok kişi bayramda misafirlerine ikram etmek için tatlı yapmaya başladı. Henüz tatlılarını yapmamış olanlarsa kolay ev baklavası tarifi arıyor.
Kolay ev baklavası nasıl yapılır ve bayramda ikram edilir diye merak ediyorsanız, işte püf noktaları…
BAYRAM TATLISI ARAYANLARA KOLAY EV BAKLAVASI MALZEMELERİ
- Mısır nişastası
- 200 gram tereyağı
- 250 gram robotta çekilmiş ceviz veya fındık
- Aldığı kadar un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 adet kabartma toz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- Şerbeti İçin;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
BAYRAM TATLISI KOLAY EV BAKLAVASININ PÜF NOKTALARI
Bayram tatlısı için en kolay çözüm, ev baklavası yapmaktır. Müthiş leziz bir ev baklavası için öncelikle bilmeniz gereken püf noktaları bulunuyor.
Öncelikle baklava yufkasını çok ince açmanız gerektiğini bilmelisiniz. Kat kat açılan yufkaların incecik olması şart. İnce açılırken yufkaların yırtılmaması için yeterli miktarda yumurta kullanmalısınız. Öte yandan hamur için buğday unu önerisi bulunuyor.
Çıtır çıtır bir baklava hamuru için hamura yarım limonun suyunu ekleyebilirsiniz. Ayrıca lezzetli bir baklava yapmanın sırrı ise içerisinde tereyağı kullanmaktır. Şerbete çeyrek limon suyu eklemek de şekerlenmenin önüne geçer. Ayrıca yufka soğuduktan sonra şerbeti dökmeniz gerekiyor. Çünkü sıcakken dökerseniz yufkaların hamur olmasına neden olabilirsiniz.
BAYRAMDA KOLAY EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR?
Bir kapta 3 yumurtayı çırpın. Üzerine bir bardak süt, bir bardak sıvıyağ, bir tatlı kaşığı sirke ve yarım çay kaşığı tuz ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra alabildiği kadar un ekleyin.
Hamur yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Ardından 30 eşit parçaya bölerek yuvarlayın.
Ceviz büyüklüğünde yuvarladığınız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serperek oklava yardımıyla açın. Tabak büyüklüğünde açtığınız yufkayı bekletin. Diğerlerini de aynı işlemle açın ve üst üste biriktirin. İlk on parçayı tepsiye üst üste dizin. Bunların üzerine robottan çekilen iç malzemesini serpin. Diğer on parçayı da aynı işlemlerden geçirerek tepsiye yerleştirin ve tekrar ceviz ve fındık serpin.
Son kalan on parçadan da üçüncü katı aynı şekilde hazırlayın. Sonrasında tepsiye dizin. Ardından baklavayı dilimleyip 200 gram eritilmiş tereyağını eşit şekilde üzerine dökün. Ardından fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Hazırladığınız şerbeti, fırından çıkardığınız ve soğuttuğunuz bir tepsi baklavanın üzerine ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.