Çiftçiler binbir emekle dalından topluyor ‘32 TL’den alıcı buluyor’ Kansere karşı zırh gibi koruyor

Çiftçiler binbir emekle dalından topluyor ‘32 TL’den alıcı buluyor’ Kansere karşı zırh gibi koruyor

Çiftçiler binbir emekle dalında o ürünü toplamaya başladı. Faydaları saymakla bitmeyen o meyve 32 TL’den alıcı buluyor.

Asrın felaketinde büyük bir yıkım yaşanan Hatay’da çiftçiler, üretime devam ederek memleketlerini kalkındırmak için canla başla çalışmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en bereketli topraklarından biri olarak değerlendirilen Arsuz ilçesinde çiftçilik yapan Sercan Satmaz, 100 dönümlük serasında yetiştirdiği muzların hasadını yapmak için harekete geçti. İthal muza rakip olarak piyasada yerini alan yerli muz, yurt içinde birçok noktaya gönderilerek seradan 32 TL’ye alıcı buluyor.

Kendi muzlarının Anamur muzlarını aratmadığını aktaran üretici Satmaz, "Bizim burada sadece biraz acemilik var. Toprak olarak biz onlardan daha üstünüz. Normalde muz ekimi her ay yapılır hangi ayda ekersen bir yıl sonra o ayda ürün alırsın. Mart ayında ekersen, Mart ayında hasat alırsın. Eylül ayında ektiğin ağacın, tonajı ortalama 40 kilo olur. Mart ayında ektiğin ağacın tonajı 20 kilo olur. Ama Mart ayında yetişen ürünün fiyatı daha yüksek olur" ifadelerini kullandı.

serada-yetistirilen-muzda-hasat-basladi-32-tlden-alici-buluyor-17181750563394-2.jpg

“DEVLET NE VERİYORSA ONUN ÜZERİNDEN GİDİYORUZ”

Tarlada çalışan işçilerin günlük asgari ücret usulü maaş aldıklarını aktaran Satmaz, devlet asgari ücreti ne veriyorsa onun üzerinden gittiklerini ifade etti. “Bizim malımız iç piyasa muzu, burada kestiğimiz zaman depoya götürüyoruz. Depoda bunun işlemesi var, kesip kesip havuzlara koyuyoruz” diyen Satmaz, buradan sonra havuzda yıkanıp paketlenip depolara koyduklarını ve depoda bunun raf ömrü yaklaşık 3-4 gün de etilen gazıyla sarartıp, piyasaya tarladan gönderdiklerini belirtti.

serada-yetistirilen-muzda-hasat-basladi-32-tlden-alici-buluyor-1718175056890-1.jpg

Anamur'a bağlı olduklarını söyleyen Çiftçi Sercan Satmaz, onun üzerinden gittiklerini ve fiyat 30 TL ile 32 TL arasında olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.