Binlerce çalışanın yıllık izin hesabı değişti

Binlerce çalışanın yıllık izin hesabı değişti

Binlerce çalışanı ilgilendiren kararda önemli bir adım atıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda defterdarlık uzmanı olarak görev yapan bir memurun, Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı.

Memurun 24 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasındaki 12 günlük yıllık izninde, 1 Mayıs resmi tatil gününün de izinden düşülmesi üzerine KDK'ya başvuruda bulunduğu belirtildi.

KDK Başkanı Şeref Malkoç'un girişimleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı'ndan görüş alındı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından 24 Haziran tarihli yazıda, resmi tatillerin yıllık izin süresinden düşülemeyeceğine dair bir görüş bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 9 Temmuz 2024 tarihinde KDK'ya gönderdiği yazıyla, resmi tatillerin izin süresinden düşülemeyeceğini belirten bir genelge hazırladığını duyurdu.

Bu gelişmeyle birlikte, memurun talebi kabul edilerek, resmi tatil süresine denk gelen günün yıllık izninden düşülmemesi sağlandı.

Bu karar, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun girişimleri ve memurun hakkının korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin düzenlenmesi ve tatil günlerinin izin süresinden düşülmemesi konusu, ilgili mevzuat ve genelgeler çerçevesinde yeniden gözden geçirilmeye devam edilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.