Binlerce ton kırmızı et apar topar raflardan kaldırıldı! Ölümcül bakteri tespit edildi

Binlerce ton kırmızı et apar topar raflardan kaldırıldı! Ölümcül bakteri tespit edildi

Gıda Güvenliği ve Denetim Dairesi (FSIS), listeria bakterisi bulaşmış binlerce ton kırmızı eti marketlerden toplatılmaya başlandığını açıkladı.

Gıda Güvenliği ve Denetim Dairesi (FSIS), ‘Listeria monocytogenes’ bakterisinin tespit edilmesinin ardından piyasaya sürülen binlerce kilo etin toplatılması yönünde bir karar aldı.

Gıda Güvenliği ve Denetim Dairesi tarafından yapılan açıklamada, ABD’deki Maryland Sağlık Kurumu tarafından toplanan bir et numunesinin bu bakteriyi taşıdığını bildirmesi üzerine sorunun fark edildiği aktarıldı.

Türkiye'de kırmızı et üretimi son 9 yılda iki katına çıktı Yazar Investing.com

13 EYALETTE GÖRÜLDÜ

FSIS, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve eyalet halk sağlığı kurumlarıyla işbirliği içinde listeria enfeksiyonu salgınını kökeninin araştırdığını açıkladı.

Dün itibariyle ABD’deki 13 eyalette 33 hastaneye yatış ve iki ölüm dahil olmak üzere toplam 34 vaka tespit edildiği kaydedildi.

Ete bir zam daha... 6 ay sonra kriz var

Yetkililer, listeria bulaşmış ürünlerin diğer ürünlere de geçiş yapabileceği uyarısında bulunarak, perakende şarküterilerde tüm yiyecek ve yüzeylerin temizlenmesini ve dezenfekte edilmesini, açıkta kalan et ve peynirlerin ise derhal imha edilmesi gerektiğini bildirdi.

Listeria monocytogenes ile bulaşan gıdaların tüketimi, özellikle hamile kadınlar, 65 yaş üstü bireyler ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ciddi bir enfeksiyon olan Listeriosis'e neden olabilir.

Kırmızı et fiyatları düşecek. Başkan açıkladı - En Kocaeli

Listeriosis, ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, ense sertliği, kafa karışıklığı, denge kaybı ve bazen ishal gibi belirtilerle kendini gösterir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.