BMW bu hatayı affetmedi! Milyarlık anlaşmanın üstüne çizgi çekti

BMW bu hatayı affetmedi! Milyarlık anlaşmanın üstüne çizgi çekti

Dünyaca ünlü batarya üreticisi Northvolt'un yaptığı hatayı BMW affetmedi. Milyarlarca dolarlık anlaşmayı tek kalemde bozdu. İşte haberin detayları…

2020 yılının Temmuz ayında, dünyaca ünlü batarya üreticisi Northvlot ile BMW bir tedarik anlaşması imzaladı.

BMW ile Northvolt arasında imzalanan bu anlaşmaya göre, tedarik edilen batarya hücrelerinin rüzgar ve hidroelektrikten yüzde yüz yenilenebilir enerji kullanılarak üretilmesi planlanmıştı.

2024 yılında ilk batarya hücrelerinin alınması planlanırken, Northvolt, seri üretimini arttırmaya yoğunlaştığı için BMW ile imzalanan anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmedi.

Elde edilen bilgilere göre, İsveçli şirketin programın yaklaşık iki yıl gerisinde kaldığı ve çok fazla atık ürettiği de aktarıldı.

Konuyla alakalı olarak, BMW’den üst düzey bir yöneticinin yaptığı açıklamada, “Northvolt ve BMW Group, Northvolt’un faaliyetlerini yeni nesil pil hücreleri geliştirme hedefine odaklamaya ortaklaşa karar verdi ” İfadelerini kullandı ve “BMW, Avrupa’da yüksek performanslı, dairesel ve sürdürülebilir pil hücreleri üreticisi kurma konusunda güçlü bir ilgiye sahip olmaya devam ediyor.” Şeklinde konuşarak açıklamasını tamamladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.