Mehmet Şimşek'ten üstü kapalı mesaj. Tüm gözler o karardaydı

Mehmet Şimşek'ten üstü kapalı mesaj. Tüm gözler o karardaydı

Piyasalar bu önemli gelişmeye odaklanmış durumdaydı. Mehmet Şimşek'ten beklenen mesaj geldi.

Bugün Türkiye'nin mali suçlarla mücadelede uluslararası standartlara uyumunu değerlendiren FATF kararı bekleniyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beklenen kararı duyurdu ve Türkiye'nin gri listeden çıktığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FATF'nin kararını Singapur'da katıldığı toplantı sonrasında sosyal medya hesabından paylaştı. Şimşek, "Başardık" mesajıyla birlikte Türk bayrağı emojisi yayınladı.

Bu kararın ardından uluslararası yatırım fonlarının Türkiye'ye yönelik yatırımlarında kolaylık sağlanması bekleniyor. Gri listeden çıkış, Türkiye'nin sınır ötesi işlemler ve kredi alımı gibi alanlarda da olumlu etkiler yaratması öngörülüyor.

ekran-goruntusu-2024-06-28-110838.png

FATF, Türkiye'yi 2021 yılında mali suçlarla mücadelede yetersiz bulmuş ve gri listede yer almıştı. Ancak Türkiye, geçen süre içinde FATF'nin belirlediği 40 standardın 39'unu başarıyla sağladı. FATF heyeti de geçtiğimiz ay ülkeyi ziyaret ederek bu süreci yerinde değerlendirmişti.

Türkiye'nin gri listeden çıkmasıyla birlikte ekonomik açıdan olumlu bir dönemin başlayabileceği belirtilirken, uluslararası finans kuruluşları ve yatırımcıların Türkiye'ye olan güveninin artması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.