Ünlü salam markasında zararlı bakteri tespit edildi: Tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor

Ünlü salam markasında zararlı bakteri tespit edildi: Tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor

Zincir marketlerde satışa sunulan ünlü bir markaya ait salam ürünü zararlı bakteri tespit edilmesi üzerine marketlerden toplatılıyor.

Türkiye ve Dünya’da çeşitli sebepler ile toplatılan ürünler arasına bir salam markası daha eklendi.

sadsad.jpg

Alınan bilgiye göre zincir marketlerde satışa sunulan Salumificio Fratelli Beretta Italia markasına ait SALAME FELINO adli salam ürünü Salmonella bakterisi tespit edilmesi üzerine tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada son kullanma tarihi 14-21 Temmuz tarihleri arasında olan ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi gerektiği belirtilirken müşterilerin söz konusu ürünleri fatura olmaksızın iade ederek ücretlerini geri alabilecekleri açıklandı.

55.png

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella enfeksiyonu, bağırsakları etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri, genellikle hayvanların ve insanların bağırsaklarında bulunur ve dışkı yoluyla atılır. İnsanlara en çok kontamine su veya yiyecekler yoluyla bulaşır. Bu enfeksiyon, genellikle ateş, kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterir. Salmonella cinsi bakteriler, gastroenterit ve tifo gibi çeşitli hastalıklara neden olabilir. Vücuda alındıktan sonra genellikle 12-36 saat içinde belirtiler ortaya çıkar ve 2 ila 7 gün sürebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.