‘Borcu yoktur’ belgesi alacaklar dikkat ‘Artık değişti’ Karar Resmi Gazete’de

‘Borcu yoktur’ belgesi alacaklar dikkat ‘Artık değişti’ Karar Resmi Gazete’de

Borçsuzluk belgesi kapsamı genişletildi. Konuya ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni tebliği, bazı işlem ve ödemeler için borçsuzluk belgesinin kapsamını genişletti. Resmi Gazete'de yayımlanan "Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"e göre, vergi dairelerince tahsil edilen tüm amme alacakları, artık borç türü olarak dikkate alınacak.

resmi-741x486.jpg

Konuya ilişkin Tebliğde yapılan düzenlemeyle, bazı işlemlerin ve ödemelerin gerçekleştirilmesi için borcun bulunmadığına dair belgenin alınma zorunluluğu, vergi daireleri tarafından tahsil edilen tüm amme alacaklarını kapsayacak şekilde genişletildi.

Ayrıca, bu belgeyi sadece muhasebe birimleri değil, harcama birimleri de talep edebilecek. Harcama birimlerinin belge talep etmesi durumunda, belgenin geçerlilik süresi göz önüne alınarak muhasebe birimleri ödemeleri gerçekleştirebilecek.

17756130-728xauto.webp

Tebliğ ayrıca, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında satışa sunulacak gayrimenkullerin ilan kriterlerini yeniden belirledi. Daha önce belirlenmiş olan tecil faizi ve gecikme zammı oranlarına ilişkin veriler de düzenlemenin ilgili bölümlerine eklendi. Ancak, yeni tebliğle birlikte faiz veya gecikme faiz artış oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığı kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.